Skivetekking uten gjennomføringer har gått raskt unna for A. Hansen Gruppen AS, som utover våren har hatt en spennende jobb med båthallen på Norsk Maritimt Museum.

Hele taket er skiftet ut, og båthallen går fra å være en kald hall til at den får varmere inneluft som gjør det triveligere for publikum. Derfor er det isolert med 40 centimeter, lektet opp med 10 centimeter lufting, og så lagt ny kobber på toppen.

– Vi har hatt verksted på plassen hvor vi satte sammen elementer med kobber på 1×4 meter, som vi så monterte på taket, forteller daglig leder i A. Hansen Gruppen, Lars Moberg til Blikkenslagere.no.

Siden de har egne snekkere gjorde de hele jobben selv, og brukte 3 måneder på å rive taket, isolere og få opp nytt tak med kobber skivetekking.

Kobbertekkingen er dobbelfalset i både hakfals og stangfals. Til sammen ble det laget 2600 håndfalsede biter på de to sidene av det skrå taket. På topp og bunn av taket er det perforerte plater for lufting.

Flere kobber-bygg

– Den eneste gjennomføringen er en rømningsdør som er montert. I tillegg laget vi vannrett fals der det tidligere var vinduer, bare for å markere hva som har vært på bygget. Med så store flater har arbeidet gått raskt unna, sier Moberg.

For å vise litt av det gamle taket, er noen biter tatt vare på og sydd sammen med det nye kobberet.

3500 kvadratmeter med kobber

På Bygdøy har A. Hansen Gruppen hatt arbeid gjennom flere år. Gjøa-museet ble bygd i 2011, hvor blikkenslageren hadde arbeid på taket. På Fram-museet, som står side om side med Norsk Maritim Museum, utførte de arbeid i fjor. Her ble vindusflaten skiftet ut med Nordic Royal fra Aurubis som ser ut som gull, og lyser opp på taket. I fjor hadde bedriften også arbeid med Torshov kirke med utskifting av kobber.

– Til sammen har vi lagt over 3500 kvadratmeter med kobbertak det siste året, sier Lars Moberg som synes det er gøy å bidra til å bevare gamle bygninger.