Ni ansatte har hatt nok med mindre prosjekter rundt i Halden og omegn. Flere ganger har de takket nei til å bli med på større prosjekter. Men da det kom forespørsel om et stort bygg i nærheten sa de ja.

– Da Sollid Entreprenør kontaktet oss for å høre om vi ville legge inn anbud på jobben, sa vi ja. Om prisen var best eller om det var andre ting i kontrakten som gjorde at vi fikk oppdraget, vet jeg ikke, men dette er et spennende bygg kort vei unna oss, sier daglig leder Knut Steinar Svendsen.

Nå er Anonsen Eftf. AS i gang med å planlegge oppstart av det største prosjektet de har vært med på. Det vil gi arbeid til langt utover vinteren.

Et bygg på 11 000 kvadratmeter trenger beslag for etasjeskiller, vindusbeslag, luftehatter, innkledning med rustfritt ved heiser og 600 meter med gesims.

– Her blir det stor produksjon på verkstedet og jobbing med montering ute på bygget. Det vil bli arbeid for to til fire ansatte det neste halve året, sier Svendsen.

Kan bli mer

Bygget begynner å ta form og skal være ferdig utvendig til nyttår. Når det er bare 500 meter unna verkstedet, var det vanskelig å si nei til en slik jobb. Og nå kan dette føre til mer i samme gate.

– Om samarbeidet med Sollid Entreprenør fungerer, ser jeg ikke bort fra at vi kan bli med på flere større prosjekt i tiden som kommer.

10 ansatte nok

– Vi har også noen forespørsler om produksjon til andre entreprenører, sier Svendsen.

Han synes opp mot 10 ansatte er nok. De har ikke ønske om å vokse særlig mer.

– Vi er godt fornøyd slik vi er i dag og tror det er viktig å ikke bli for stor, sier Knut Steinar Svendsen.

Rasmus Rørberg jobber med utvendig fasade.

Rasmus Rørberg jobber med utvendig fasade.