Etter mange år i Caverion startet de egen bedrift og sluttet på nyttårsaften i 2020.

– Det har virkelig gått over all forventning, forteller Rune som er daglig leder i Bøe Blikk AS i Bodø.

Varierte oppdrag

Nylig fikk de godkjennelse som lærebedrift og har ansatt egen lærling. På den måten kan de rekruttere folk inn i bedriften.

Stig Bøe har mesterbrev som blikkenslager i tillegg til teknisk fagskole. Rune har svennebrev i blikkenslagerfaget og fagbrev som mekaniker. Begge har lang og variert erfaring også innen ventilasjon. Stig begynte i bransjen midt på 1980-tallet, mens Rune startet noe senere. Begge jobbet i flere år i Ventilasjonsmontasje Nord. Den bedriften ble lagt ned nå i høst, altså etter at Bøe Blikk ble etablert.

– Hva slags oppdrag jobber dere med?
– Vi produserer alt av beslag til fasader og gesimser og pipebeslag, båndtekking og tak. Vi kan også prosjektere, levere og montere ventilasjonsanlegg. Vi leverer til flere byggmestere og en god del til privatmarkedet. Da vi er få ansatte har vi valgt å gå utenom de store prosjektene så langt. Vi har ingen ambisjoner om å bli veldig store, men vil se an markedet. Det er jo noe som heter at man er lykkelig som liten, smiler Rune. Men han legger til at de nok er på jakt etter en, eller kanskje to til i bedriften etter hvert.

Flere bein å stå på

– Hva med rekruttering?
– Det vi ser er at vi må lære opp de nye folkene vi trenger selv. Det er vanskelig å få tak i fagfolk. Derfor er vi glade for at vi har fått autorisasjon som lærlingbedrift, forteller Rune Bøe.

Begge hadde i mange år tenkt på å starte for seg selv.

– Nå er ungene ute av huset hjemme og derfor har vi mer tid til å stå på begge to. Man må jo ta hensyn til de der hjemme også, smiler Rune.

Snart skal de flytte ut av lokalene de har vært i siden starten for to år siden. De holder nå hus i Breivika i Bodø. Nå flytter de til Trålveien.

Bøe Blikk opererer i Bodø, men har hatt oppdrag både på Rognan og i Fauske.

– Det er mer enn nok å gjøre, så vi har ikke noe behov for å ekspandere ut av byen, forteller Rune.

For å ha flere bein å stå på har de satset på en lang rekke felt i faget.

– Vi sveiser og produserer spesialdeler etter ordre fra kunder. Akkurat nå skal vi levere ramper til Avinor på flyplassen i Bodø. Vi produserer terskler og rullestolramper til sykehjem. Vi er nødt til å være allsidige. Derfor er vi blikkenslagere med allsidig erfaring som mekaniker, snekker og rørlegger,  smiler Rune Bøe.