Bygget har utvidet seg over mange år. Fabrikken ble etablert i 1981 og har vokst jevnt og trutt opp gjennom årene. Nå er et nytt tilbygg på 1850 kvadratmeter ferdig og huser lager, samt innendørs laste- og losseområde. Til sammen har bedriften nå 9000 kvadratmeter under tak, i tillegg til et stort uteområde.

Det nye bygget har frigjort plass til å snu produksjonslinjene i fabrikken. Denne flyttingen skal være ferdig i april og gir da plass til tre nye produksjonslinjer og betydelig økt kapasitet.

– Ingenting er besluttet om nye produksjonslinjer, men vi legger nå til rette for fremtiden, sier Country Manager Kathrine Luraas Bjørtuft i Tata Steel Norway Byggsystemer AS.

Tro på Norge

Samtidig med utvidelsen er det også inngått en ny langsiktig leieavtale for bygget.

Kathrine Luraas Bjørtuft.

Kathrine Luraas Bjørtuft.

– Beslutningen om ny leiekontrakt er tatt ved hovedkontoret i India. Det har tatt lang tid og vært en omfattende prosess. Denne leiekontrakten er uvanlig lang for våre indiske eiere, men her i Norge har vi jobbet for en lang kontrakt som gir forutsigbarhet og sikrer arbeidsplassene. Når det er en inngått noe så sjeldent som en 15-års leiekontrakt, så betyr de at de har tro på oss og det norske markedet. Det gleder vi oss veldig over. 

Den nye hallen er på 1850 kvadratmeter ferdig og huser lager, samt innendørs laste- og losseområde.nå en inngått noe så sjeldent som en 15-års leiekontrakt, så betyr de at de har tro på oss og det norske markedet. Det gleder vi oss veldig over.

– Vi opplever god aktivitet ute i markedet der vi er en betydelig aktør. Våre kunder i blikkenslagermarkedet kjenner oss nok best på grunn av den gode Colorcoat HPS200 Ultra kvaliteten på plane plater. Vi produserer også flere varianter av profilerte tak og veggplater og er den eneste produsenten av høyprofil i Norge, sier Bjørtuft.

Tata Steel Norway Byggsystemer har i 37 ansatte.