Den fem etasjers bygningen er tegnet av Henning Larsen Architects, og et hovedmål er å få til en bærekraftig og miljøvennlig løsning. Fasaden er levert av RMIG.
Arkitekten har jobbet bevisst med å få til et effektivt og miljøvennlig solskjermingssystem.
Det trekantete motivet gjentar seg gjennom bygget i forskjellig former, og gir bygget en dynamisk effekt og åpenhet.

Perforert

Det perforerte mønsteret som er brukt på fasaden ved SDU er tegnet og justert i følge solskjerming vinkel på 30 grader.
Vinkelen gir en optimal balanse mellom lys og energi som beveger seg inn og ut av bygget. Brukerne inne i bygget opplever at lyset inne i bygget er dynamisk, mens inneklimaet i lokalene langs fasaden holdes behagelig og utsikten til området utenfor bygget er bevart.
RMIG har brukt sitt karakteristiske ImagePerf på fasade panelene som er produsert fra anodisert aluminium i tykkelse 3 millimeter. De trekantede solskjermingselementene er montert av Eiler Thomsen Alufacader og gir fasade et levende og dekorativ uttrykk.

Gjennomsiktig

Når det er stengt, ligger lamellen flatt til bygget, mens de peker utover når de er halv- eller helåpent. Henning Larsen Architects beskriver målet med den perforerte fasaden på denne måten:
Om kvelden vil lyset fra innsiden stråle gjennom det perforerte mønstret, og gjør at fasaden virker gjennomsiktig. Forbigående eller studenter på vei til eller fra universitet vil få et umiddelbart inntrykk av aktivitetene som foregår på området. Dette samspillet sikrer kontakt mellom byggets inneliv og tilskueren utenfor.