Foruten anerkjennelse for godt håndverk, har prisen som ble utdelt på slutten av 2019 gitt bedriften stor oppmerksomhet.

– En slik pris fører til at vi får enda flere forespørsler om gamle restuareringsarbeider. Trenden er at folk begynner å bli lei av billige og dårlige løsninger som ikke varer. Derfor er det økende aksept for å bruke gode materialer som varer, og godt utført arbeid. En slik pris bidrar til å heve statusen for oss som jobber mye med gamle bygg, sier blikkenslager Inge Myhren til Blikkenslagere.no.

Han har de siste årene skolert seg på gamle teknikker blant annet med god hjelp av Ivar Ottestad. Sammen med snekkere og andre spesialister på gamle bygningsteknikker har bedriften i Froland tatt på seg stadig flere prosjekt med gamle bygg. De har også rammeavtale med Opplysningsvesenets fond i regionen.

– Normalt er vintrene roligere, men i år har jeg så mye å gjøre at det er fullt opp å gjøre frem til våren, sier Myhren.

Spesiallagede takrenner er noe av hverdagen for Inge Myhren.

Spesiallagede takrenner er noe av hverdagen for Inge Myhren.

Landets nest største trebygning

Ofte er det tilbakeføring av gamle hus til original utførelse som står på arbeidsplanen. Da er det ofte detaljer som bend og rør med nedløp i sink som må lages på nytt.

Av prosjekt står nå Holt prestegard og fornyelse av rådhuset i Arendal for tur. Rådhuset er landets nest største trebygning. Bygget har lekkasjer og skal nå repareres. Det gir aktivitet for både snekkere og blikkenslager.

Blikkenslager står på ønskelisten

Inge Myhren lager også gjerne bend i sink for nedløp som selges til andre entreprenører som trenger dette. Selv om det finnes andre som kan det gamle håndverket, merker ikke Myhren så mye til det i det daglige.

– Jeg kunne tenke meg en blikkenslager til, men det er ikke så lett å finne noen som kan utføre arbeid på gamlemåten, sier Inge Myhren.

Reparasjoner av beslag rundt piper på gamle hus er noe av arbeidet som utføres.

Reparasjoner av beslag rundt piper på gamle hus er noe av arbeidet som utføres.