Over tid har Lindab AS sett at det er litt langt mellom avdelingene i Trondheim og Harstad. Derfor har de bestemt å åpne ny avdeling i Bodø tidlig i høst. Dato er ikke endelig bestemt, men lokalene står klar for innflytting etter hvert i Burøyveien 12.

– Vi åpner i Bodø fordi vi ønsker å være nærmere kundene våre. Det er et interessant marked i Bodø med stor aktivitet, sier regionsjef Ståle Svensson.

Nå er de i gang med  forberedelser for oppstarten i et område preget av stor byggeaktivitet. Mens varer til Bodø så langt har blitt levert fra Harstad, blir vareflyten nå både kortere og enklere med egen avdeling i byen.

650 kvm

I det nye bygget som Lindab skal flytte inn i, får de 650 kvadratmeter. I den andre siden av bygget blir GK Inneklima leietaker, uten at det er noe mer samarbeid enn at de leier deler av samme bygg. I samme område er det også flere andre bedrifter innen bransjen som holder til.

– Dette blir et proffsenter for blikkenslagere og ventilasjonsbransjen som både  har butikk og lager. Det gjelder å være til stede for å kunne være konkurransedyktig, sier Svensson.

Overlapping

Planene om en ny avdeling i Bodø har Lindab jobbet med en stund, men først nå har de funnet de riktige lokalene.

Ståle Svensson er regionsjef med ansvar for den nye avdelingen i Bodø foreløpig, men det er foreløpig uklart hvordan organiseringen blir framover. I en overgangsperiode vil det også kunne bli litt overlapping i distriktet rundt Bodø hvor varene kommer fra.

Det er aktuelt at den nye avdelingen i Bodø også skal kunne betjene kunder sørover mot Helgeland.