Når skal egentlig snøfangere monteres?

Svaret avhenger av om taket er rasutsatt og om snø eller is kan skade personer eller gjenstander. I tillegg skal det tas hensyn til er snøforholdene på stedet, takformen, oppbyggingen av taket og takvinkel, samt hvilken type takbelegg som er brukt.

Dette betyr at en vesentlig andel av norske skråtak bør ha en eller annen form for sikring mot snø- og isras.

TB Taksikring har over 20 års erfaring med å produsere smarte og unike løsninger for blikkenslagere, og snøfangersystemet er intet unntak. Snøfangersystemet leveres i en rekke versjoner, avhengig av underlaget det skal monteres på. Den røde tråden er monteringsvennlighet.

Se video: Slik monterer du snøfanger.

Effektiv montering

Taksikringsproduktene, som alle produseres i Skien, er laget med fokus på blikkenslagerens hverdag og utfordringer. Mannen bak TB Taksikring, Tore Bråthen, er selv blikkenslager og visste godt hva han savnet da han startet egen produksjonsbedrift. Han ville ha smarte og effektive taksikringsprodukter, og da lagde han dem likegodt selv.

Snøfangersystemet kommer med ferdig påmonterte skruer og pakninger. Slik slipper du å lete etter skruer i en utfordrende arbeidssituasjon på et tak; det er enklere, tryggere og raskere. Skruehodene har alle samme størrelse, så ett verktøy gjør hele jobben.

Ferdig påmonterte skruer og pakninger gjør monteringen rask og effektiv.

Ferdig påmonterte skruer og pakninger gjør monteringen rask og effektiv.

Foto: Dag Jenssen

Loven

Å sikre mot ras av snø og is fra tak er lovregulert.

TEK17 §10-3 sier «Byggverket skal sikres slik at is og snø ikke kan falle ned på steder hvor personer og husdyr kan oppholde seg».

Preaksepterte ytelser: Tak med tilstrekkelig fall for at snø kan rase, må sikres i sin helhet med snøfangere. En må være særlig oppmerksom på sikring av tak som vender ut mot atkomst til bygning, inngangspartier og lignende. Hvilken takvinkel som kan utløse ras, vil være bestemt av materialet i taktekningen.

Grannelova §4 sier «Ingen må bygge slik at takdrypp eller snøras faller ned på naboeiendommen til skade eller ulempe for naboen».

I tillegg kan lokale politivedtekter ha bestemmelser om ras av snø og is fra tak mot steder hvor, for eksempel, barn leker.

TB Taksikring er en familiedrevet bedrift som ledes av Tore og datter Bente Bråthen. Selv om salget skjer via grossist, så kan alle kunder kontakte TB Taksikring direkte dersom det er noe de lurer på.

TB Taksikring er en familiedrevet bedrift som ledes av Tore og datter Bente Bråthen. Selv om salget skjer via grossist, så kan alle kunder kontakte TB Taksikring direkte dersom det er noe de lurer på.

Foto: Siri Krohn Fagervoll

Konstruert med tanke på blikkenslageren

Snøfangersystemet er blant TB Taksikrings mest solgte produkter. Designen er god, monteringen enkel og prisen er gunstig. Dette gjør snøfangerne populære i proffmarkedet.

Alle TB Taksikrings produkter er til enhver tid kvalitetssikret i henhold til gjeldende regelverk.


Fakta TB snøfangersystem

  • Konstruert for rask montering
  •  Skruer og pakninger ferdig påmontert
  •  Samme bitsstørrelse på alle skruer, 8 mm

Snøfangere kan bestilles direkte fra Ventistål her.

 

Henvendelser til TB Taksikring: post@tbtaksikring.no Telefon: 355 01 929