Når takstige skal velges, er det viktig for både montør og sluttbruker at stigen har god kvalitet, og at den oppfyller de ytelser og egenskaper som kreves. Men i tillegg til det, er det lurt å tenke smarte løsninger.

Smarte produkter

Funksjonalitet er et ord som går igjen i produktrekken til TB Taksikring. Produktene monteres av blikkenslagere. De ønsker et produkt som er raskt og enkelt i monteringsfasen, og som samtidig møter alle sikkerhetskrav.

Universalstigen vi tilbyr kan med enkle grep justeres i bredden slik at den ligger godt og stødig på et nær sagt hvilket som helst takbelegg, forteller Bente Bråthen, daglig leder i TB Taksikring AS i Skien

– Stigen hviler på takbelegget, med trykket jevnt fordelt i hele stigens lengde. Skruene er ferdig påmontert for å sikre enkel og rask montering. Også TB Stigeputer, som beskytter både takbelegg og stige, er ferdig påmontert.  Det kan virke som små detaljer, men til sammen blir resultatet færre frustrasjoner og tidsbesparelse for våre sluttbrukere, montørene, sier Bente.

 

Stigen er justerbar i bredden, og passer dermed til de aller fleste tak. Stigeputene justeres lett til utsatte punkter på takbelegget, uavhengig av om det takstein, papp eller takpanner.

Stigen er justerbar i bredden, og passer dermed til de aller fleste tak. Stigeputene justeres lett til utsatte punkter på takbelegget, uavhengig av om det takstein, papp eller takpanner.

Foto: Dag Jenssen

Høy fagkompetanse

Produktsortimentet omfatter områdene adkomst til tak og sikring mot snø- og isras. Alle produktene er utviklet av en som hele tiden har hatt blikkenslagerens utfordringer i fokus, blikkenslagermester Tore Bråthen. Bentes far er mannen bak de effektive løsningene.

– Det hele startet med et problem. Jeg irriterte meg mer og mer over løse skruer som falt ut av hendene mine og ned fra taket, og over alle andre smådeler som gjorde monteringen av spesielt taksikringsprodukter komplisert og tidkrevende. Dette var på slutten av 80-tallet, og jeg tenkte «dette må det jo gå an å gjøre enklere!», forteller Tore.

TB Taksikring er en familiedrevet bedrift som ledes av Tore og datter Bente Bråthen. Selv om salget skjer via grossist, så kan alle kunder kontakte TB Taksikring direkte dersom det er noe de lurer på.

TB Taksikring er en familiedrevet bedrift som ledes av Tore og datter Bente Bråthen. Selv om salget skjer via grossist, så kan alle kunder kontakte TB Taksikring direkte dersom det er noe de lurer på.

Foto: Siri Krohn Fagervoll

Sikkerhet

Sikkerhet er et nøkkelord når man beveger seg på et tak. Sikkerhetsregler knyttet til utstyr for montering på tak kan virke forvirrende. Bente Bråthen hos TB Taksikring er opptatt av kunnskapsdeling, noe hun har vist blant annet ved å skrive artikkelen «Sikker ferdsel på tak».


Kan spare penger

Universalstigen leveres via grossist, blant annet Ventistål.

– Tid er penger. Montasjeløsningene til TB Taksikring ligger langt foran sine konkurrenter, og vi mener våre kunder sparer penger på å benytte disse. Produktene sparer oss i tillegg for mye lagerplass. Takstigemodulene, for eksempel, er universale og passer til alle taktyper, forteller Trygve Jørgensen, daglig leder i Ventistål Grenland. Han har hatt TB Taksikring som hovedleverandør siden oppstarten av Ventistål for mer enn 20 år siden.

Se video:
Hegna Blikk – Derfor bruker vi TB Taksikring.

– For oss er TB Taksikring en fleksibel bedrift som strekker seg langt for å gjøre oss fornøyde. De lager fleksible løsninger som kommer kunden til gode, sier Jørgensen.

– Vi har fått tilbakemeldinger fra mange av våre kunder at våre produkter viser seg blant de raskeste og enkleste å montere.  Det beviser at det å lytte til innspill fra kundene våre skaper en vinn-vinn-situasjon, sier Bente Bråthen.


Fakta TB  takstige universal

  •        Justerbar stige som passer på de fleste takbelegg
  •        Skruer og pakninger ferdig påmontert
  •        Samme bitsstørrelse på alle skruer, 8 mm
  •        Spart lagerplass, pakket i esker på europall
  •        Stigepute for beskyttelse av tak og stige

Stiger kan bestilles direkte fra Ventistål her.

 

Henvendelser til TB Taksikring: post@tbtaksikring.no Telefon: 355 01 929

 

Se video: Slik monterer du stigen.