En brann i Kolstadflaten borettslag i Trondheim medførte forbud mot bruk av det 15 år gamle balanserte ventilasjonsanlegget.

– Da vi først fikk henvendelsen, satte vi i gang og undersøkte om vår samarbeidspartner gjennom mange år, Flexit kunne levere så mange aggregater på så kort varsel, sier prosjektleder Bård Iversen i Trønderblikk AS til Blikkenslagere.no.

Han har erfaring med montering av tusenvis av aggregat for borettslag, og dette sammen med garantier for leveransen og prisen bidro til at de fikk anbudet.

Fordi beboerne stod uten ventilasjonsanlegg var det et poeng at jobben skulle gjøres raskt. Fire måneder var kravet på å bli ferdig, og fra den første forespørselen kom i mars har det vært hektiske dager både for Trønderblikk og Flexit.

Til å stole på

Bard Iversen har ledet arbeidet med å få montert 481 aggregater.

Bard Iversen har ledet arbeidet med å få montert 481 aggregater.

– Vi visste at Flexit var til å stole på når de sa at de kunne levere så mange aggregat på så kort tid. Vi fikk levert alle aggregatene på tre måneder, og jobben har gått greit selv om det har vært hektisk, sier Iversen.

481 aggregat av typen Flexit Nordic S2 har blitt levert etter planen, og montert frem mot slutten av august.

Bård Iversen har fått levert containere med 72 anlegg i slengen, og medarbeiderne har fått montert 10 anlegg daglig. Men dette har krevd god logistikk og samarbeid med beboerne.

– Vi har hatt nært samarbeid med borettslaget og hatt en stor jobb med logistikken for å gjøre avtaler om at vi kan gå inn i hver enkelt leilighet. Det tar et par timer å rive anlegg og gjøre klart, og så et par timer til å montere nytt aggregat, sier Iversen.

På løpende bånd

Arbeidet har nærmest gått på løpende bånd. Slik har det også vært for Flexit, som måtte hive seg rundt for å få flere folk til å stille opp i produksjonen. Også for salgsapparatet og logistikkavdelingen har det blitt ekstra utfordringer, som de har tatt på strak arm.

– Fordi vi satte i gang prosessen med Flexit da vi første gang fikk forespørselen, var begge parter klar til å levere og montere aggregatene da vi fikk kontrakten. Selv om prisen er viktig i et slikt anbud, har nok også vært viktig at borettslaget kunne stole på oss og leverandøren, sier Bård Iversen.

For Trønderblikk utgjør denne jobben en stor andel av omsetningen i år.

I dette borettslaget har Trønderblikk montert nye aggregater i alle leiligheter.

I dette borettslaget har Trønderblikk montert nye aggregater i alle leiligheter.