Ved nyttår takker Gunnar Enger for seg etter 50 år i blikkenslagerbransjen. Da overlater han bedriften som hans far startet i 1969, Elverum Blikkenslagerverksted AS til andre. Enger ønsker foreløpig ikke å opplyse om hvem kjøperen er.

Den siste tiden har bedriften gjennomgått en fornyelse som blir lagt merke til. Foruten helt ny fasade, er 10 nye biler kjøpt inn med farger i stil med bygget.

Tidligere var fasaden mer grå og slitt, samtidig som bilene hadde ulik utseende uten gjennomgående profil. Nå får de mer synlig profil med både biler og bygg som har gitt positive tilbakemeldinger.

– Vi har fått mange tilbakemeldinger rundt omkring om at folk har lagt merke til bilene våre. Det er greit å fornye profilen for å skape litt mer moderne uttrykk før jeg trekker meg ut, sier Gunnar Enger.

Han vil fortsatt eie lokalet som er utskilt som eget selskap, og en annen bedrift når han går over til å bli pensjonist. Men før han slutter ønsker han å overlate både bygninger og en bedrift i topp stand, og har derfor gjort en del investeringer siste året.

Sandwich

Bygget fra 1978 trengte fornyelse, og innvendig har de selv montert et helt nytt ventilasjonsanlegg.

Foran det fornyede bygget ble det grillet under åpen dag i juni.

Foran det fornyede bygget ble det grillet under åpen dag i juni.

Fasaden er oppgradert med Lindab Sandwich-paneler med isolasjon fra Roockwool som til sammen blir på 15 centimeters tykkelse.

– Med den røde fargen har dette blitt et signalbygg som folk legger merke til. Sammen med mer synlige biler blir hele bedriften litt mer moderne og synlig i distriktet, sier Enger.

Tidligere er alle vinduer byttet ut, men innvendig har det ikke blitt gjort så mye foreløpig. Maskiner og utstyrt er moderne og tilfredsstiller behovet for de 25 ansatte for å levere tjenester innen blikkenslagerfaget og ventilasjon.

Stort arbeidsområde

– Vi har arbeid i en sirkel på 10 mil ut fra Elverum sentrum. Da rekker vi til Gardermoen, Trysil og Kongsvinger, blant annet. Derfor er det et stort område med mange byggeprosjekt vi kan jobbe med, sier Enger.

Han forteller om stor byggeaktivitet og mye å gjøre for bedriften som omsatte for 35 millioner kroner i fjor. De har hatt en fin vekst siste år.

– Vi jobber med små og store prosjekt, og har god tilgang på arbeid fremover, avslutter Gunnar Enger.

Før ferien hadde bedriften åpen dag hvor leverandører var spesielt invitert til grilling og det ble kjørt gode tilbud på takløsninger. Det møtte opp mange personer som fikk se den nye mer synlige profilen til bedriften.