Anders Ronningen-Fjermestad så behovet for en blikkenslagerbedrift med tilhold på Jæren, og etter noen års erfaring fra andre bedrifter i Rogaland startet 26-åringen opp Jærblikk AS. Siden nyttår har det kommet til en ny ansatt nesten hver måned.

– Jeg fikk mange spørsmål om at det skulle vært et litt større blikkenslagerfirma med tilhold på Jæren, og fant ut at jeg ville dekke dette behovet, sier 26-åringen til Blikkenslagere.no.

Til nå har det stort sett vært bedrifter i Stavanger og Sandnes som har hatt litt større prosjekter på Jæren, men avstanden har vært en utfordring.

– De andre har mye å gjøre etter at oljenedturen er over, og vi ønsker å fylle markedet som er i dette området. Det gikk kort tid fra det ble bestemt oppstart til jeg var i gang ved nyttår. Så fikk jeg med meg den ene blikkenslageren etter den andre utover våren for å dekke etterspørselen, sier Anders Ronningen-Fjermestad.

Inventar slik som denne er litt av det Jærblikk kan levere.

Inventar slik som denne er litt av det Jærblikk kan levere.

Kunstverk

Han har en ansatt på kontoret og 5 blikkenslagere som kaller seg for blikk-kunstnere. Dette har blitt et kallenavn de bruker etter at kunder ser på dem som kreative og oppfinnsomme.

– Vi som blikkenslagere er kjent for å være kreative og skape spennende løsninger. Samtidig vil vi jobbe en del med interiør som tilnærmet er som kunst å regne. Derfor kaller vi oss for blikk-kunstnere, sier Ronningen-Fjermestad.

Jobbene har strømmet på og han måtte selv jobbe hele ferien for å komme litt ajour med alle oppgaver de hadde tatt på seg. Nå håper de på litt mer stabilisering fremover, selv om de ser for seg at de kan bli 8-10 ansatte etter hvert.

– Vi ønsker å være en mellomstor bedrift som tar på oss små og litt større jobber av ulike typer. Det er alt fra tradisjonelle beslag til båndtekking og interiøroppgaver. Det er en variasjon av oppgaver som gjør hverdagen mest spennende, sier han.

Tre med svennebrev

Tre av de fem har svennebrev mens den neste står for tur til å ta oppgaven. På sikt kan det hende at 26-åringen som eier og leder også tar seg tid til å ta mer utdannelse for å stå best mulig rustet.

– Foruten travle dager med mange jobber som har stått i kø, har vi forsøkt å få til gode rutiner på både økonomi og arbeidsflyt. Vi har alle en del erfaring fra før, samtidig som vi lærer etter hvert. Med en dyktig regnskapsfører får vi gode råd på mange områder, sier Ronningen-Fjermestad.

Han har regnet på 10 takprosjekt med sink bare etter ferien, og håper å få flere av dem. Enkelte av takene kan ende med enklere løsninger som Plannja Trend og Lindab Click for de som vil ha en billigere løsning.

– Med vår lokale tilstedeværelse her på Jæren tror vi det er lettere å påvirke flere til å velge sink eller andre gode løsninger som varer lenger. Dermed blir det mer blikkenslagerarbeid totalt sett. Over 50 prosent av jobbene er i Bryne-området, mens resten er i området rundt. En god del av dem er i privatmarkedet, sier Anders Ronningen- Fjermestad.

Gesimser et noe av det som Jærblikk har jobbet med siden oppstarten.

Gesimser et noe av det som Jærblikk har jobbet med siden oppstarten.