Bedriften startet allerede i 1928 og har vært gjennom store endringer. Det har fått Bergens Tidende til å skrive at «Overskuddet gikk i taket».

Først flyttet de fra gamle ærverdige Stølegaten til langt større lokaler i Glasskaret 1 i Bergen. Det gamle navnet Blikkenslager E. Frantzen`s Eftf. ble byttet med dagens navn Taktekker Frantzen Eftf AS og med Jan Kenneth Frantzen Nordvik som daglig leder.

– Vi har fått nye kontorer, utviklet oss på digitalisering og økt fokuset på kompetanse. Hele bedriften har blitt mer profesjonell, sier Frantzen Nordvik til Blikkenslagere.no.

En oversikt over bransjen i Hordaland viser at de nå er nest mest lønnsomme bedrift, etter Fana Blikk AS.

Større overskudd

Bildet var helt annerledes for fire år siden da overskuddet var på bare 221 000 kroner. Året etter økte det til 4,7 millioner kroner har etterpå ligget på rundt 3,5 millioner kroner.

Dette har gjort det mulig å ta ut en gevinst på 6,6 millioner kroner av driften i disse årene.

Endringer på eiersiden har gjort det lettere å gjøre klare valg. Tim Smistad har kommet inn som styreleder og medeier. Nå er det fem eiere i bedriften.

Nøkkelpersoner

Ledelsen ser også viktigheten av gode nøkkelpersoner i riktige posisjoner, bygging av et godt miljø og god bedriftskultur, samt kontinuerlig utvikling og forbedring av interne prosesser.

– Disse tingene har vi vært flink på. De ansatte involveres i bedriftens strategier og målsettinger og vet til enhver tid hvordan det går. Vi har gode felles verdier godt etablert i mannskapet. Disse tingene gjenspeiler seg i hvordan kundene opplever vår adferd når vi utfører oppdrag. Vi får mange positive tilbakemeldinger, sier han.

Høyere priser

Flytting av lokaler har bidratt til mer effektiv drift med gode lagersystemer og digitale verktøy.

Prisene på arbeid ligger heller litt over gjennomsnittet, men at det tas igjen på kvaliteten.

– Veldig mange tror at et nytt tak bare er et nytt tak, men ofte er det slik at det billigste alternativet ofte blir dyrere i det lange løp. Vi er mest opptatt av å velge gode løsninger, riktige materialer og god service, sier Frantzen Nordvik.

Det var hans oldefar som startet firmaet og har utviklet seg til en bedrift med 18 ansatte og rundt 550 ulike oppdrag i året.

Foruten tradisjonelle oppgaver med tak og blikkenslagerarbeid, er service- og vedlikeholdsavtaler med rammeavtaler et viktig bidrag til arbeid.

Daglig leder Jan Kenneth Frantzen Nordvik følger i oldefarens fotspor som blikkenslager.

Daglig leder Jan Kenneth Frantzen Nordvik følger i oldefarens fotspor som blikkenslager.

 

Her er bedriften på tur sammen til Aberdeen.

Her er bedriften på tur sammen til Aberdeen.