Robin Henriksen eier og driver Alta Blikk i Alta. Bedriften har merket pandemien godt. Fulle ordrebøker ble raskt ganske slunkne da prosjekt etter prosjekt ble lagt på is på grunn av den store usikkerheten covid-19 skapte i fjor vår.

Ordretørke i ett år

– Vi har gått og ventet over ett år på at vi kan starte opp i prosjektene som ble stoppet. Før sommeren begynte det å løsne og prosjekter som ble lagt i skuffen i mars i fjor har begynt å komme tilbake. Nå er det en del prosjekter rundt i Alta og en del i Hammerfest som gir oss god aktivitet igjen.

–  Men da det begynte å røre seg igjen, og vi skulle starte montering av ventilasjonsanlegg på et fryselager i Hammerfest, ble det lockdown i byen og oppstarten ble utsatt igjen. Det var en ny situasjon for oss, siden vi det første året hadde hatt svært lite smitte i regionen og landsdelen.

Optimistisk

Alta Blikk har dreid virksomheten fra ordinært blikkenslagerarbeid til ventilasjon og trives godt med det.

– Vi begynte å merke det før sommeren at de gamle prosjektene kom tilbake med nye anbudsprosesser. De siste månedene har vi fått på bordet en hel masse ventilasjonsanlegg vi kan regne på.

– Så optimismen er tilbake?
– Ja, definitivt, sier Robin Henriksen som gleder seg over at ordrebøkene igjen er fulle.