Nytt helsehus for Rauma

Publisert:

Et nytt bygg blir navet i framtidas helse- og omsorgstjenester i Rauma kommune med samlokalisering av ulike tjenester. Varme og ventilasjon overvåkes via mobil.

Fakta om prosjektet

Blikkenslager:
Langvas AS


Ventilasjonsinstallatør:
Energima Ålesund AS og Wie Montasje AS

 

Tiltakshaver:
Rauma kommune

 

Totalentreprenør:
Hent AS

 

Arkitekt:
Nordic – Office of Architecture AS

 

Byggentreprenør:
Efc Norge AS

Bygget inneholder 60 langtids-plasser i sykehjem, 30 korttids-plasser, base for hjemmetjenester, dagplasser, dagaktivitetsplasser, frisklivssentral, distriktstannklinikk, kafé, kantine, vestibyle og fellesfunksjoner sammen med administrative kontorer og kommersielle arealer. Totalpris for prosjektet er 280 millioner kroner. Arealet er totalt på 10 400 m2. Helsehuset blir samlokalisert sentralt i Åndalsnes sentrum og blir starten på en ny bydel på Troa/Stokkekaia.

Takrenner og gesims

Langvas AS har hatt ansvaret for blikkenslagerarbeidet utvendig. Her har de bidratt med beslag i tilknytning til vinduer, lagt takrenner og nedløp, og ordnet med gesimsbeslag.

På fasaden har de laget kassetter som kledning, og de har også montert perforerte plater til vinduer på bygget.
Ventilasjon og varmesystemer har Energima Ålesund AS hatt ansvar for. Alle møterom og rom med varierende belastning har VAV.

Ellers er det CAV. Egne system er levert for storkjøkken og flere små kjøkken. Total kapasitet er på 80 000 kubikk.
Det er oppvarming med vannbåren varme og varmepumper, og frikjøling via veksler i sjøen. Det er også levert ulike kjølesystemer til fryse- og kjølerom pluss avfallsrom. SD-anlegg er fra Vision Sensors som er koblet opp mot en server og er web-basert. Dette gir full oversikt over hele bygget og kan styres via mobil. Wie Montasje AS har montert kanaler og anlegg for ventilasjon mens Klima og Kulde AS har levert kjølebiten.

Andre Prosjekter