Tak og fasade

Godt synlig båndtekking slik som på dette bygget bidrar til positiv omtale i Trondheim.

Referanseprosjekter gir mer båndtekking

Selv kurante prosjekt som et mansardtak gir gode referanser og bidrar til økende forespørsler med båndtekking.

Publisert

Arbeidet på 360 Campus med front mot Elgsetergata i Trondheim ble påbegynt av Dahle Blikk AS i juni, og skal være ferdig litt ute i det nye året. Dette er studentboliger som Studentsamskipnaden bygger på en tomt som tidligere var parkeringshus og bensinstasjon.

– Vi har en liten økning i båndtekkingsprosjekter. Vi ser at god utførelse og vellykkede prosjekter gir oss gode referanser for faget, noe som gjør at arkitekter og utbyggere ønsker lignende utførelse på andre bygg, sier daglig leder i Dahle Blikk, Torgeir Rønning.

Han er opptatt av at god kvalitet og godt utført arbeid bidrar til positiv omtale. Flere spennende prosjekter i trønderhovedstaden har fått båndtekking de siste årene.

Det sannsynligvis bidratt til en stigende trend i Trondheim med båndtekking, men det kunne gjerne vært mer, mener Rønning.

Hjørner og vinduer trenger en stødig hånd med utførelsen.

Fargerikt

– Dersom utført arbeid ikke ser pent ut, gir det negativ reklame både for utførende bedrift og for hele bransjen, påpeker han.

På studentboligene er det 500 kvadratmeter med båndtekking i fire meters høyde på mansardtak som går rundt hele bygget. Det er benyttet dobbeltfalset båndtekking i stål med RAL 9007, som er farge antrasitt. Her er det klamret med skjult innfesting. Hjørnene er valmet.

Samtidig har Dahle Blikk tekket vinduer som er inntrukket i fasaden. Dette krever nøyaktighet og en stødig håndverker. Vinduene har fått aluminiumsbeslag i tre ulike farger. Det setter et særpreg på bygget.

Samarbeid med arkitekt

– Det viktigste med alt arbeid vi gjør er at det skal være tett og se pent ut. For fagfolk som er vant til slikt arbeid er det forholdsvis kurant, men det krever nøyaktighet og å vite hvordan du gjør det, påpeker Rønning.

Han kom tidlig inn i prosjektet og samarbeidet nært med arkitekten om hvordan løsningene skulle bli.

– I samarbeid med arkitekten fikk vi påvirket til endringer i detaljer som gjør bygget bedre og finere. Vi som blikkenslagere er vant til å tenke estetikk, samtidig som at det skal være tett og fungere på bygget, påpeker Torgeir Rønning.

Aluminium er brukt for beslag rundt vinduene.Foto: Anders Tøsse Vest Vind Media
Powered by Labrador CMS