For to år siden ble det enighet om at blikkavdelingen kunne skilles ut som eget selskap. Vbbygg AS i Ålesund ville ha mer fokus bygging av stålbygg, og dermed oppstod Vbblikk AS som eget selskap.

Det nye selskapet tok over alle de 8 blikkenslagerne i avdelingen da de startet 1.1. 2018. To år etterpå har de vokst til 14 ansatte og har nok å gjøre i Ålesunds-distriktet og litt utenfor.

– Vi hadde et ønske om å få økt fokus på blikkenslagerarbeid med kvalitet, og da er det lettere å utvikle seg alene, sier daglig leder Erlend Hareide til Blikkenslagere.no.

Etter oppstarten har et lite firma som gikk konkurs, og et annet som la ned virksomheten, avgitt blikkenslagere til det nye firmaet i Ålesund.

– Vi har vært heldig å få tilgang på fagfolk, men ellers er det ikke så lett å rekruttere, påpeker Hareide som nå er på leting etter en ny lærling til bedriften.

Fortsatt eier

Bedriften har tatt på seg prosjekter av ulik karakter, alt fra sykehjemmet Harøytunet til en del industribygg og leilighetsbygg. Akkurat er de i gang med et prosjekt i Svelgen i nabofylket. Her er det et oppdrettsselskap som trenger både utførende arbeid og prosjektledelse. Og snart er de i gang på Høyskolen i Volda med omtekking av sink og tekking av himling på et sykehjem på Harøya.

I tillegg har de fast leveranse til Vbbygg, som eier en tredjedel av Vbblikk.  På verkstedet er det jevn produksjon både til egne prosjekter, og til andre som trenger beslag og andre blikkenslagerdeler.

– Nå i vinter har det vært flere måneder med dårlig vær, og det har ført til roligere med produksjon for andre entreprenører. Men vi selv har hatt mange prosjekt gående, så ute er det full aktivitet gjennom hele vinteren, påpeker Hareide.

Sandøytunet er et av prosjektene Vbblikk har hatt siden oppstarten.

Sandøytunet er et av prosjektene Vbblikk har hatt siden oppstarten.

Bekymret for pris

Han er bekymret over at prisnivået er litt for lavt i Ålesunds-området. Prisen har blitt presset ned gjennom konkurranse i mange år, og gjør at det kan være vanskelig å tjene penger i anbudsmarkedet.

– Generelt har det vært for mye konkurranse mellom bedriftene på Sunnmøre. Det er sunt med konkurranse, men det har til tider vært for mye fokus på å konkurrere ut de andre, mener Hareide.

Han tror det kan gå ut over kvalitet, men vil selv ikke levere en tjeneste som ikke er god nok.

– Vi tar HMS på alvor og er det ikke fokus på kvalitet og HMS, lar vi heller være å bli med på i anbudskonkurransen, sier Hareide. Han er medeier i firmaet, sammen med driftsleder Kim Aamås og Vbblikk AS.