Brynseng skole tjener penger på å selge strøm. 840 elever tok i fjor i bruk et nytt nullenergibygg bygd med landets største innebygde solcellefasade.

– Brynseng skole selger alt av overskuddsstrømmen tilbake til nettet, sier kommunikasjonsdirektør i Undervisningsbygg i Oslo kommune, Marit Thorsen til Kommunal Rapport.

Med solceller på fasaden treffer solstrålene minst like bra vår og høst.

1 100 m² på den sørvendte fasaden på skolen har solceller. Potensialet er produksjon av 100 000 kilowatttimer per år. Det dekker 25 prosent av skolens behov.

Solcelleanlegget kostet 8 millioner kroner av totalsummen for skolen på 246,5 millioner kroner. 4,5 millioner kroner er gitt i støtte fra Enova.

Nå varsles det at flere skoler i Oslo kommer med ulike løsninger med solceller. Blant annet Holmlia skole skal rehabiliteres hvor det kommer solceller på taket. Her skal energien også brukes til naboskolen Lusetjern.

Etterstad videregående skole skal rehabiliteres og bygget ut hvor det vurderes å installere solceller både på eksisterende bygg og nybygg.

Voldsløkka skole er planlagt med integrerte solceller både på fasaden og taket.

Nordseter skole rehabiliteres og får integrerte solceller i fasaden og på taket.

Også Slemdal skole er i gang med rehabilitering og bygging av nybygg med planer om 650 kvadratmeter solceller på taket etter planen.