Helt siden D-Blikk ble etablert i 2007 har daglig leder Arvid Dalseide hatt gleden av å ha en god del faste kunder, som for eksempel Heldal Eiendom og Byggmester Turøy og Algrøy.

– I tillegg til at Heldal er en god og sikker kunde for oss, er de også spennende i sine valg av prosjekt. Her er det snakk om mye innovasjon, forteller Dalseide.

Utradisjonell

Arvid Dalseide er daglig leder i D-Blikk i Øygarden i Vestland fylke. Bedriften ble etablert i 2007 og i alle år siden har D-Blikk og Dalseide hatt en meget god relasjon til eiendomsutviklerfirmaet Heldal Eiendom som driver utradisjonell boligbygging. De legger vekt på energibesparende tiltak som solceller og å hente varme fra sjøen.

– Vi har nettopp ferdigstilt et prosjekt med 22 leiligheter på Oen nord i Øygarden, like ved Kollsnes gassanlegg. Det er ekstremt mye innovasjon i prosjektene til Heldal, sier Arvid Dalseide.

D-Blikk gjør utvendige arbeid; parapet, vindusbeslag, båndtekking og takrenner. Det er omfattende og krevende prosjekt rent arkitektonisk. Til sommeren starter et nytt prosjekt på Oen med to lavblokker for Heldal.

Heldal Eiendoms prosjekt i Øygarden der energi er i fokus gir D-Blikk spennende og innovative oppgaver.

Heldal Eiendoms prosjekt i Øygarden der energi er i fokus gir D-Blikk spennende og innovative oppgaver.

Knirkefritt

– Heldal Eiendom har avtaler med tømrere, montører og oss i flere prosjekt – ett til to mer eller mindre større prosjekt hvert år – jevnt og trutt. Det betyr at prosjektene går sømløst og knirkefritt. Alle kjenner alle, forteller Arvid Dalseide.

Han fyller selv 50 år i år og og har jobbet i bransjen siden 1988 da han tok læretiden i firmaet Vidar Haugjord. Siden var han hos Norheimsund Sveis offshore og blant andre for Sotra Contracting og så i syv år i Fjell Blikk.

Sure tap

Hvordan har dere opplevd covid-situasjonen?
– Vi har hatt folk som har vært syke av covid og dessuten har flere vært mer hjemme på grunn av stengte barnehager og skoler. Det har gitt oss litt manko på folk av og til, men stort sett har det gått greit, sier Arvid Dalseide som ikke er fornøyd med de støtteordningene staten har kommet med:

– Det virker som om vi som er små ikke er interessante, men heldigvis har vi hatt oppdrag hele tiden. Den største utfordringen vi har hatt er at firma vi har hatt oppdrag for har gått konkurs. I fjor tapte vi ca. en halv million kroner, og det samme gjorde vi i 2020. Det er ganske surt – det må jeg ærlig innrømme! Da er det godt å ha gode kunder i bunn, sier en tross alt meget optimistisk Arvid Dalseide.