Mye har vært skrevet om det nye bygget som er reist i Bjørvika i Oslo. For A. Hansen Gruppen AS har dette gått fra å være en hjelpende hånd med noen enkle beslag til den svenske fasadeentreprenøren Skandinaviska Glassystem, til stadig nye bestillinger.

– I utgangspunktet skulle vi hjelpe dem å knekke noen beslag som de selv skulle montere, men så har det spist på seg til å nærme seg 1 million kroner, sier daglig leder Lars Moberg.

Fasaden har fått både ris og ros for sitt utseende. Arbeidet har gått uavhengig av kritikken.

Spesielt har det vært behov for en del tilpasninger med beslag, og i stedet for å få sendt fra Sverige ble A. Hansen Gruppen forespurt av fasadeentreprenøren, som selv har stått for monteringen.

Slike overlys har produsert med lakkert aluminium av A. Hansen Gruppen.

Slike overlys har produsert med lakkert aluminium av A. Hansen Gruppen.

Laget overlys

Etter hvert kom det forespørsel om å få laget beslag rundt overlys på det laveste taket på bygningen, og dette ble produsert og montert av A. Hansen Gruppen.

Overlysene består av sveiset aluminiumsbeslag med buer som er pulverlakkert. Det finnes ingen som kan lakkere så store størrelser i Norge, så dette måtte sendes til en fabrikk i Øst-Europa.

Også mindre områder med båndtekking er utført av blikkenslageren.

Taktekking

– Alt som er standard beslag monterte de selv, men de har ingen blikkenslagere som kunne gjøre tilpasninger og oppgaver som ikke var standard. Derfor spurte de oss om stadig flere oppgaver, sier Moberg.

Arbeidet ble utført i sommer og litt utover høsten, men de er ikke sikre på om alt er ferdig ennå. Det dukker stadig vekk opp ting underveis.

Nortekk Entreprenør har hatt taktekking på taket. De har hatt arbeid med isolering og tekking av tak og terrasser, samt skråvegg. Totalt har de lagt 4200 kvm med 5 mm Bauder byggetidstekking, 1325 kvm Ardex P2D flytende dampsperre, 4200 kvm Bauder uls 30 og Bauder Plant E rot membran. De har også brukt 3600 kvm Rockwool steinull takisolasjon på jobben.

Arkitekt på prosjektet har vært Estudio Herreros med LPO arkitekter AS som samarbeidspartner. Prosjektet skal være ferdig for åpning våren 2020.

På taket foran hovedfasaden vil overlysene bidra til å lyse opp fasaden som har fått en del kritikk for at de er for mørke.

På taket foran hovedfasaden vil overlysene bidra til å lyse opp fasaden som har fått en del kritikk for at de er for mørke.