Hoveveien 9 består av flere eksisterende bygninger som er bygget sammen. Byggene ble oppført til Sandnes Elverk på midten av 1970-tallet, og fasadene besto av prefabrikkerte betongelementer.

Nytt uttrykk

Nå har bygget fått et nytt og spennende uttrykk. Nav Sandnes er leietaker i bygget og har allerede tatt de nye lokalene i bruk. Hovedentreprenør i rehabiliteringen har vært O. Torjussen & Sønner AS. Habi AS har hatt entreprisen for fasaden på 1300 kvadratmeter. Habi har montert fasadekledning med horisontale og vertikale beslagsdetaljer som gir et spesielt uttrykk. Det er ikke bare en slett fasade, men et rammeverk som arkitekten Arkitektkontoret Vest AS ønsket for å gi et fint inntrykk av bygget. Det ble brukt litt tid for å finne frem til det riktige uttrykket slik arkitekten ønsket seg. Prosjektet har gått fint og alle er fornøyde med resultatet, sier prosjektleder Ronny Glöckner i Habi.

Tilpasset

Habi har produsert innfestingssystemet i aluminiumsprofiler på eget verksted. De har også stått for montasjen. Selve platekledningen i aluminiumskompositt er i hovedsak levert etter mål fra produsenten Stacbond og deretter tilpasset på byggeplassen.
– Dette er et mellomstort prosjekt for oss, men en veldig fin jobb som vi nå er ferdige med, sier Glöckner.

Habi har også sørget for en mengde med beslag rundt omkring på bygget, gesimser og vindusbeslag. Det har derfor vært allsidige oppgaver for blikkenslagerne på bygget i Sandnes.

NAV har allerede flyttet inn i det nyrenoverte bygget i Sandnes som har fått et spennende fasade i aluminiumskompositt levert av Habi.

NAV har allerede flyttet inn i det nyrenoverte bygget i Sandnes som har fått et spennende fasade i aluminiumskompositt levert av Habi.