Beslag og Balkonger AS ble startet i 1999.

– Det er en videreføring av firmaet Sv. Knutsen AS som ble etablert av min farfar. Min onkel og far drev firmaet sammen en periode, før de startet sitt eget, forteller Frode Knutsen som er daglig leder og blikkenslagermester i bedriften.

Begynte som 11-åring

– Jeg begynte i lære i Sv. Knutsen AS da jeg var 17, men hadde hatt sommerjobb i firmaet siden jeg var 11, smiler Frode Knutsen. Det hører med til historien at Frodes sønn nå er i ferd med å ta mesterbrev. Kristoffer Knutsen blir da fjerde generasjon blikkenslagermester i familien.

– Han er god ressurs i bedriften, og står klar til å ta over flere arbeidsoppgaver, sier Frode som selv bare er 54 år og på ingen måte ser for seg pensjonisttilværelsen ennå.

Firmaet har 15 ansatte. I staben er det to mestere – pluss Kristoffer om kort tid. Og cirka halvparten har fagbrev. De ansatte jobber stort sett med utvendig blikkenslagerarbeid og balkongmontering. Knutsen sier det er en god følelse at koronaen nå synes å være historie:

Her på Eliasmarken på Laksevåg bygges 72 balkonger i regi av Frode Knutsen og hans stab.

Her på Eliasmarken på Laksevåg bygges 72 balkonger i regi av Frode Knutsen og hans stab.

Vellykket satsing

– I to perioder var det nesten full stopp. Halvparten av staben ble permittert i flere måneder både i 2020 og 2021. Men plutselig begynte privatkunder å dukke opp, og da snudde det. Det siste halvåret har vært som før pandemien, forteller Frode.

– Mange prosjekt som ble utsatt får vi nå tatt tak i. Vi har nok å gjøre frem til over sommeren, legger han til.

Dere valgte i sin tid en spesialisering ved å satse på balkonger. Har det vært en vellykket strategi?

– Ja, det har vært veldig gunstig. Vi leverer balkonger og rekkverk i aluminium, sier Frode Knutsen som forteller at de fleste balkongene produseres på bedriftens verksted og blir heist på plass ferdige med rekkverk, dekke og himlinger.

Beslag og Balkonger AS har egne profiler som kappes og deretter bygges rekkverkene fra bunnen av. Verkstedet i Storebotten på Askøy er på cirka 1000 kvadratmeter der alt av forarbeid gjøres før montering.

– Balkonger har vi montert siden 1990. Vi har levert rundt 5000 til nå.  De fleste i Bergen, men også Odda og Årdal har fått balkonger fra oss. Akkurat nå har vi en større jobb i Eliasmarken på Laksevåg. Det er snakk om 72 balkonger i betongelementer på stålsøyler. Disse får glassrekkverk, forteller Frode Knutsen.