Svenske Swegon Group AB har kjøpt Klimax AS, en ledende leverandør av kjøle- og varmeprodukter for inneklima i Norge.
– Vi er i dag ledende innen ventilasjon i Norge. Med et tillegg av varme- og kjøleløsninger vil vi kunne tilby våre kunder et fullt produktspekter for inneklima, sier Hannu Saastamoinen, konsernsjef i Swegon Group i en pressemelding.

Han forteller om et spekter av HCAC-produkter og systemer kombinert med tjenester som gjør Swegon unike i Europa.

– Klimax vil bidra med kompetanse innen kjøling og oppvarming, og et sterkt kundefokus. Oppkjøpet gir oss en plattform å vokse videre på, og vi vil tilby Swegons varme- og kjøleprodukter ved å benytte Klimax regionale kontorer i Norge, sier Saastamoinen.
Stig Erik Gunnarsrud, som er administrerende direktør i Klimax, sier at de er glade for å gå sammen med Swegon med sin sterke merkevare i ventilasjonsbransjen i Norge.

Langsiktig

– Vi har et langsiktig perspektiv. Det er veldig god match hvor vi har et felles fokus på å levere gode løsninger for det beste inneklima. Vi gleder oss til fortsatt vekst, og å utvikle organisasjonen vår som en del av Swegon Group, sier Gunnarsrud.
Klimax ble grunnlagt i 2001 og har 12 ansatte ved 6 avdelinger i Hamar, Oslo, Moss, Haugesund, Stavanger og Bergen. Omsetningen i 2018 var ca. 66 millioner kroner.

Markedsleder

Swegon Group er heleid av Investment AB Latour og notert på Stockholmsbørsen, og er markedsleder innen energieffektive produkter og løsninger for ventilasjon og inneklima. Swegon har datterselskaper i 16 land og distributører over hele verden og 16 produksjonsanlegg i Europa, Nord-Amerika og India. Selskapet sysselsetter mer enn 2400 ansatte, og omsetningen i 2018 overgikk 5 milliarder SEK.