Er du i nærheten av Rådhusplassen i Oslo fredag klokka 9:30, kan du bli med og ønske hele teamet god sykkeltur. Da tråkker blikkenslagermester Jarle Kristiansen og de andre skoen i pedalen med mål om å nå Paris 7 dager senere. Dette er en slags oppkjøring til Tour De France hvor 2300 syklister fra mange land bidrar til sammen med 80 millioner til kreftsaken.

På skjorta han og de andre sykler med reklameres det for bliblikkenslager.no, som viser at blikkenslagerne har støttet opp om tiltaket. Bliblikkenslager.no er nettstedet for Opplæringskontoret for Ventilasjons- og Blikkenslagerfaget i Oslo og Akershus.

De har nemlig støttet aksjonen sammen med gode kolleger, og håper å få positiv respons når logoen vises på bilder i aviser og muligens på TV-innslag.

– Opplæringskontoret har trykket opp T-skjorter som skal brukes av de som møter opp for å ønske oss god tur, forteller Jarle Kristiansen.

Han gleder seg veldig til å sykle, samtidig som han er glad for å kunne kombinere innsamling av 10 millioner til kampen mot kreft hos barn og god reklame for blikkenslagerbransjen.

Team Rynkeby God Morgen Oslo har hatt treninger og samlinger, samtidig som de har jobbet for å få inn sponsorer som gir penger til aksjonen.

Opplevd kreft

Jarle Kristiansen har fulgt teamet i flere år, og bestemte seg denne gangen for å delta.

– Jeg liker å gå 100 prosent inn for saken når jeg bestemmer meg for noe, sier Kristiansen som er daglig leder i Olaf Johansens Eftf AS. Han har nær familie og venner som har opplevd kreft.

– Jeg kan bare forestille meg hvordan det er å miste et barn. Derfor ønsker jeg å bidra til fremdeles forskning på barnekreft, slik at vi kan fortsette forskningen og få reddet flere barn, sier Kristiansen.

Han er oldermann for VBL i Oslo og Akershus, og tok opp saken der da snøballen begynte å rulle. Nå har han klart å samle inn 130 000 kroner bare fra blikkenslagerne. Til sammen gir aksjonen 10 millioner kroner fra Norge.

Påkjenning

– Dette er et fantastisk resultat og jeg er stolt av å kunne gi pengene til barnekreftarbeidet, sier Kristiansen.

Han gleder seg veldig til å rulle nedover mot Paris, og alt han vil oppleve på sykkelsetet sammen med resten av gjengen.

– Jeg gruer meg til om kroppen tåler påkjenningen på et sykkelsete i så mange dager og kilometer, men jeg føler meg forberedt og har trent mye. Likevel vet vi ikke om kroppen tåler belastningen over så lang tid, men jeg har positive tanker og da går det sikkert bra. Jeg gleder meg uansett til turen, sier Kristiansen.

Her er teamet som skal sykle seg til Paris for å samle inn penger til kamp mot barnekreft.

Her er teamet som skal sykle seg til Paris for å samle inn penger til kamp mot barnekreft.

Teamet er klar for å sykle fra Oslo til Paris.

Teamet er klar for å sykle fra Oslo til Paris.