Nå legger arbeiderne i Mestertak og Entreprenør AS i Trondheim seg flat etter at arbeid på taket førte til brann og stor utrykning.

– Hva skal man si, det er vi som har vært oppå der og tent på, sier daglig leder Kenneth Waal noen timer etter brannen ved E.C. Dahls bryggeri AS i Trondheim til Adresseavisen.

Politiet fikk melding om brannen forrige onsdag morgen og to ansatte som jobbet med taktekking var til stede da brannen brøt ut og varslet brannvesenet. Taktekkerne synes episoden er både trist og lei.

– Vi synes det er uheldig og synd både for oss i Mestertak og vår kunde, men det er rett og slett et uhell. Heldigvis er det kun materielle skader, sier Waal til avisa.

Bedriften sier de har fulgt de interne rutinene når det gjelder KS/HMS og varmearbeid. De bruker åpen flamme for å smelte sammen asfaltbelegget, og det er i den forbindelse branntilløpet har skjedd.

De to taktekkerne er erfarne taktekkere, ifølge Waal og ble sendt til legesjekk etter å ha pustet inn røyk.

Kunne gått verre

De forsøkte å rive taket for å forsøke å sluke branntilløpet. Brannen spredte seg nedover i bygget og brannvesenet måtte jobbe hardt med å lokalisere og slukke flammene. De måtte skjære opp i taket og rive vegger for å komme til.

Dette førte til mye røyk i tapperiet. I ettertid viser det seg at det hovedsakelig er tekniske rom og ventilasjonsanlegg som har fått skadene, samt litt røyk i lageren til Ringnes.

Bedriften som ble rammet innrømmer at det kunne gått veldig mye verre, og at det ikke skaper de store problemene for produksjonen hos E.C. Dahls bryggeri.