Særpreget kirke bygd etter brann

Etter brannen i 2010 er nye Hønefoss kirke bygd opp med form som et tre som strekker seg mot himmelen.

Fakta om prosjektet

Blikkenslager:
Eivind Haukjem AS

Ventilasjonsinstallatør:
Norsk Teknisk Installasjon AS

Tiltakshaver:
Ringerike Kirkelige Fellesråd

Arkitekt:
LINK Arkitektur AS og Halvorsen & Reine AS

Totalentreprenør:
OBAS Øst AS

Et særpreget og litt spektakulært bygg er reist på kirketomta i Hønefoss. Glass og limtre preger kirken utvendig. Men bygget er bærende i stål og betong, og hele prosjektet er kalt “Himmeltrærne” på grunn av den spesielle arkitekturen. Store tresøyler med buer preger bygget sammen med et nett av limtre i hele himlingen.– Fordi vi bygde med kirkegård på nesten alle kanter, måtte vi ta en del ekstra hensyn. Blant annet måtte vi ta pauser når det var begravelser, sier daglig leder i OBAS Øst AS, Rune Karlsen.

Utsmykninger

De har vært totalentreprenør og synes prosjektet har vært spennende. Bygget har en underetasje og to etasjer som til sammen utgjør 1770 kvm. Når hovedarbeidet nå er ferdig med bygget, skal kunstnere inn og gjøre utsmykninger av kirken, møbler skal på plass og orgel skal inn før bygget blir tatt i bruk i desember.

Laget kors

For blikkenslager Eivind Haukjem AS har det vært et mer kurant oppdrag. De har levert et kors ved inngangen og ellers montert gesimsløsninger som består av et 3-delt beslag og platebeslått himling oppunder taket ved inngangen. Ut over dette er det gjort alt av beslag ute og inne rundt vinduer og åpninger. http://www.obas.no/Totalentreprisen er på 75 millioner kroner for prosjektet.





Powered by Labrador CMS