Slanke kanalføringer i Molde

Fagblikk har levert og montert kanalnettet på Horisont Park i Molde. Kanalnettet er av den slanke sorten. Mesteparten av kanalene er Ø75 mm.

Fakta om prosjektet


Ventilasjon:
Fagblikk AS

Tiltakshaver:
Lillebjørn Utvikling AS


Horisont Park består av totalt 20 eksklusive leiligheter fordelt på tre bygninger med egen heis og garasjeanlegg. Byggetrinn 1 ble overlevert 14. oktober, og nå står snart neste byggetrinn for tur. Samtlige av de 20 leilighetene er solgt. Byggetrinn 1 har bestått av 3- og 4-roms leiligheter fra 90 til 130 kvadratmeter. Fagblikk har levert kanalnettet for ventilasjon i bygget.
– Vi har brukt Auraflex kanalsystem på alt av spredningsnett i leilighetene. Utgangen fra aggregatene er 125 mm. For å få et stillegående anlegg med lavt trykk har vi gått opp til 160 mm hele veien ut for innkast og avkast. Bygget har kun 23–24 cm fra ferdig himling til dekke. Med isolasjon måler ventilasjonskanalene 21 cm, så her er det bare akkurat med plass. Det har gjort at vi også
har benyttet kanalkryss hvor det krysser med andre rørføringer, sier prosjektleder Sigurd D. Thomassen i Fagblikk.
– I tillegg til de seks leilighetene har vi også hatt ansvar for ventilering av fellesareal, boder og garasje. I garasje er det behovsstyrt ventilasjon etter CO-nivå. Det er installert en avtrekksvifte som går konstant som grunnventilasjon, samt en impulsvifte for sirkulering i garasjen etter behov. Pådrag styres av en CO-giver som regulerer luftmengden etter behov. I bodene er det installert et boligaggregat med avtrekk på søppelrom. Tilluften kompenseres med tilluft i ganger.

– Leilighetsbygget er bygget i en skråning. Det gjør at trapperom er vanskelig å ventilere uten store rørføringer. Det er derfor løst med tilluft fra boder og to desentraliserte ventilasjonsvifter. Heisventilasjon er løst med en enkel avtrekksvifte som står på taket.

– Dette er et prosjekt uten store rørdimensjoner. Avtrekksrøret på 315 mm i underetasjen er det største. Resten er 75 mm, 125 mm og 160 mm, sier Thomassen. Fagblikk har også kontrakten på de siste byggetrinnene og forventer å være i gang med disse på vårparten.

Powered by Labrador CMS