Stanset preg på platene har gitt en flott fasade på Kjerrberget/ Skadbergparken på Sola. Lie Blikk AS har levert og montert fasadeplatene (Foto: Frode Ueland).

Tremønster krevde pinlig nøyaktighet

I prosjektet i boligprosjektet på Sola har Lie Blikk blitt utfordret på pinlig nøyaktighet i alle ledd. Resultatet er et blikkfang som viser mulighetene med moderne bearbeiding av plater.

Fakta om prosjektet


Blikkenslagerarbeid:
Lie Blikk AS

Ventilasjon:
Lie Ventilasjon AS

Tiltakshaver:
Nest-Eiendom AS

Hovedentreprenør:
Fjogstad-Hus AS / Bygg-Service AS

Arkitekt:
Stav Arkitekter AS – Turi Rudningen GaltaKjerrberget/Skadbergparken er et leilighetsprosjekt som til slutt skal inneholde nærmere 400 boliger. Den første delen, som nå er under utbygging, har 135 enheter. Lie Blikk har hatt alt av beslagsarbeid. I tillegg har de produsert og levert fasadeplater i 2 millimeter eloksert aluminium. Hver plate er spesialtilpasset. På de fire blokkene som så langt er bygget, har Lie Blikk totalt levert rundt 500 kvadratmeter med fasadeplater. Leverandør av plater har vært Astrup

Stanset preging

På platene er det stanset en preging i form av et mønster av et tre som klatrer over fasaden. Det har gitt fasadene et fint løft og blitt et iøynefallende særpreg. For Lie Blikk har tremønsteret satt krav til pinlig nøyaktighet i alle deler av leveransen. – Dette har vært en veldig kjekk jobb der vi har fått brynt oss på nøyaktighet, både i produksjonen og under montering. Platene har ulike vinkler både horisontalt og vertikalt og i tillegg skulle vi treffe med et relativt avansert mønster. Platene har en høyde på 1,25 meter. Mønsteret går over 7 plater som gir et tre på nesten 9 meter. Her møtte vi ha en tett plassering av platene, for ikke å ødelegge mønsteret, samtidig som vi ivaretok platenes egenskaper når det gjelder ekspansjon. – Prosjektet har blitt et fint utstillingsvindu for hva som er mulig med moderne bearbeiding av plater til fasader, sier Thomas Paulsen, leder produksjon i Lie Blikk.

Powered by Labrador CMS