Nyheter

Det nye rådhuset i Sadnes er et pilotprosjekt utarbeidet av Norske Arkitekters Landsforbund som en del av Framtidens Bygg i Framtidens Byer.

Miljø i fokus på nye Sandnes rådhus

Klima har stått sentralt da det ble valgt materialer til nye Sandnes rådhus.

Publisert

Fremtidens byer er et samarbeid mellom staten og de 13 største byene i Norge om å få ned klimagassutslippene. Det nye rådhuset i Sandnes er en del av dette prosjektet. Både Sandnes Tak AS og Habi AS har vært sentrale i byggeprosjektet.

Derbigum har levert 4000 kvadratmeter membran, mens Sandnes Tak har støtt for selve taktekkingen.

– Taktekkingen gikk etter planen. Derbigum er et solid produkt med lang levetid. Den 11. januar 2019 var vi ferdige med taktekkingen og vi er veldig fornøyde med resultatet. Over tekkingen har det blitt lagt et sedumtak, også kalt grønt tak, som gir et flott estetisk og ikke minst miljøvennlig resultat, sier daglig leder i Sandnes Tak, Stig Skjevik.

Fokus på klima

Sedumtaket er levert av Bergknapp AS.

Med fokus på klima ble Derbigum menbraner valgt fordi det kan gjenvinnes 100 prosent og dermed i tråd med kravene om energi og miljø i Fremtidens Bygg.

Adm. direktør Bengt Løkke i Derbigum er stolt over å være en av leverandørene til et dette pilotprosjektet.

Bærekraftige materialer

– Det er viktig for oss å imøtekomme den økende etterspørselen etter bærekraftige og miljøvennlige byggematerialer. Derfor gjør vi alt vi kan for å redusere vårt miljømessige fotavtrykk med våre tak og membraner som har dokumentert levetid på minst 45 år. Dette er ikke kun bærekraftig, men også fornuftig for lommeboken, mener Løkke.

Sink i fasade

Sandnes rådhus er et passivhus som bruker materialer som sink. Habi har levert og montert båndtekking på overlys utført i 0,7 Rheinzink forpatinert blågrå. Kassettkledning er utført i 1,5 mm Rheinzink forpatinert blågrå.

Ellers har de bidratt med ulike beslag på bygget i pulverlakkert aluminium.

Powered by Labrador CMS