Teknikker Geir Hansen og daglig leder Espen Egset har jobbet med nytt bygg i Ørsta.
Teknikker Geir Hansen og daglig leder Espen Egset har jobbet med nytt bygg i Ørsta.

Nytt kommunalt fellesbygg

Ørsta kommune har brukt 108 millioner kroner på et fellesbygg for legesenter, legevakt og 20 omsorgsboliger med eget parkeringsbygg.

Egset Ventilasjon har installert et moderne ventilasjonsanlegg. Bedriften er vant til å levere ventilasjonsanlegg for alle behov, og har også hatt ansvaret for kjøling av bygget.

Fakta om prosjektet

Ventilasjonsinstallatør:

Egset Ventilasjon AS

Blikkenslagerarbeid:

Ørsta Vedlikehald AS

Totalentreprenør:

Veidekke Entreprenør AS

Arkitekt:

AG Plan og Arkitektur AS


Automatikk

Det er behovsstyring av luft med Greenzone fra Micromatic, som i likhet med x-aur fra OJ Electronics, er et perfekt system for ventilasjonsbransjen med plug and play-system, som gir full kontroll fra A til Å. Kanalsystemet er utstyrt med både VAV og CAV-spjeld, og har dessuten behovsstyring med CO2-temperaturføler samt bevegelsessensor.
Teknisk rom for både ventilasjons-anlegg og fjernvarmesentral har også nødstrømsaggregat for flere kommunale helsebygg. Det er levert to aggregat med total luftmengde på 16000 m3/h. Disse har innebygd automatikk og vannbåren varme med ettervarme tilknyttet fjernvarmeanlegget.

Avfallssjakt

Friskluftinntak er over tak og avkastluft i fasade på plan 1. Omsorgsleilighetene har CAV-funksjon. I tillegg har de eget kjøkkenavtrekk med avkast i yttervegg. Her har Egset Ventilasjon også prosjektert og levert avfallssjakt i rustfri utførelse med brannsikre innkastluker. Systemet inkluderer dessuten en enkel automatikk med alarm når container må tømmes. Det er levert prosesskjøling i avfallsrom og dataromkjøling.
Ørsta Vedlikehald AS har utført blikkenslagerarbeidet, som har for det meste bestått i enkle gesims- og vindusbeslag i lakkert aluminium levert av Ventistål AS.

Powered by Labrador CMS