Tak og fasade

To tak i uka tar Buskerud Blikk i Drammen.
To tak i uka tar Buskerud Blikk i Drammen.

Bruker to år på å legge om 125 tak

Arbeidet er godt i gang med kontrakten som innbefatter å legge om 125 bolig-tak og en barnehage i et borettslag.

Publisert

Over 40 ansatte i Buskerud Blikk AS i Drammen har travle dager med mange prosjekter i regionen.

Ved påsketider startet de på et stort prosjekt som innbefatter omlegging av tak på 125 boliger, samt en barnehage i Nordbylia borettslag i Drammen.

– Borettslag er et stort marked i tiden som kommer. Det er mange som ble bygd for noen tiår siden som trenger fornyelse, sier prosjektleder Eddie Horpestad ved Buskerud Blikk til Blikkenslagere.no.

Med egne snekkere tar de hele taket ved omlegging. I prosjektet i Nordbylia borettslag har de demontert to lag med shingel som delvis er feilmontert for noen år siden.

Borettslaget består av 125 eneboliger som nå får nye tak.
Borettslaget består av 125 eneboliger som nå får nye tak.

Rutine

Nytt undertak med lekter bygges opp, før det monteres Kami TerraPlegel taksteinsplater, beslag, pipehatter, luftehatter og vindskier. Her jobber snekkere og blikkenslagere sammen. Nå er de ferdig med det første halve året i prosjektet og har 1,5 år igjen før de skal være ferdig med alle byggene.

– Vi ligger på mellom 6-8 ansatte som holder på med dette prosjektet. Så vil det svinge litt i løpet av årstidene, men vi tar to tak i uka i snitt, sier Horpestad.

Etter hvert blir det litt rutine i omleggingen av takene på de 125 boligene, som består av 12 ulike hustyper. Derfor blir det likevel noe variasjon fra tak til tak.

Stort arbeidsområde

Med 43 ansatte totalt utgjør dette prosjektet et viktig fundament for omsetningen i tiden som kommer.

– Å ha et slikt prosjekt som går over så lang tid gir en god trygghet for bedriften. Men det er også mange andre prosjekter som vi holder på med for tiden, så det ser lyst ut fremover, sier Horpestad.

Buskerud Blikk har prosjekter langt utenom Drammen. Nedslagsfeltet strekker seg til Asker og Bærum, og mot Hokksund og Holmestrand.

Bilene fra Buskerud Blikk har kort vei fra hus til hus når tak skal legges om i borettslaget.
Bilene fra Buskerud Blikk har kort vei fra hus til hus når tak skal legges om i borettslaget.
Powered by Labrador CMS