Nyheter

Olaf Johansens eftf. AS og Storo Blikkenslagerverksted AS har samarbeidet om nytt kobbertak på Rockefeller Music Hall og Oslo Street Food (Gamle Torggata Bad).

Samarbeid om kobbertak

Ingen hadde kapasitet alene, men så slo de hodene sammen. Det ga et flott samarbeidsprosjekt og en kremjobb med tradisjonelt blikkenslagerarbeid til glede for både erfarne blikkenslagere og lærlinger.

Publisert

Gamle Torggata Bad er bygget som nå er Rockefeller Music Hall og Oslo Street Food. Bygningene hadde et gammelt kobbertak som var modent for utskifting. Bygget er fra 1925 og er vernet etter PBL.

Grunnet store arbeidsmengder og skyhøye kobberpriser var det vanskelig for entreprenøren å få inn gode tilbud fra bedrifter i Oslo og omegn.

Det er ikke ofte det kommer forespørsler på så store kobbertak nå om dagen. Olaf Johansens eftf. AS og Storo Blikkenslagerverksted AS var godt kjent med både bygget og entreprenøren og valgte derfor å samarbeide om prosjektet.

– Ingen av firmaene våre hadde kapasitet til å ta dette alene, påpeker Jarle Kristiansen hos Olaf Johansens eftf. AS. Siden vi kjenner godt til hverandre fra, før både personlig og via lauget og VBL, valgte vi her å forsøke et samarbeid, sier Kristiansen.

– Dette ga oss også en mulighet for våre blikkenslagere og lærlinger til å få være med på en jobb med tradisjonelt kobberarbeid. En av våre jentelærlinger fikk med seg såpass mye kunnskap underveis at hun besto svenneprøven med glans, sier Trym Aas hos Storo Blikkenslagerverksted AS.

Samarbeidet har gått fint og det ser også ut som prosjektet har gått bra økonomisk.

– Vi hadde i snitt fire blikkenslagere og to lærlinger som arbeidet i fem måneder på prosjektet. Vi har også hatt noen skoleelever med utplassering fra Kuben videregående skole, sier Kristiansen og Aas.

Kontakten var på rundt 4,5 millioner kroner eks. mva. og det gikk med ca. 10 tonn kobber. Oppdragsgiver for prosjektet var Håndverkskompaniet AS.

Powered by Labrador CMS