Nyheter

Ronni Grønbekk trives med å ta mål av piper og jobbe på tak i Valdres.

Tok første svennebrev på 10 år

Ronni Grønbekk er den første som tok svennebrev i blikkenslagerfaget i Valdres på over 10 år.

Publisert

Som privatist kunne Ronni Grønbekk nylig avlegge svennebrevet og formelt kalle seg utdannet blikkenslager. For 6 år siden var han i uvisse hva kan skulle bli, men et tilbud om å jobbe som hjelpegutt hos Valdres Tak og Blikk AS førte til at han fant sin plass i arbeidslivet. Etter hvert ble han fast ansatt og fikk lære seg ulike oppgaver med blikkenslagerarbeid.

– Nå har jeg endelig funnet yrket mitt, sier 27-åringen som er glad for å være formelt godkjent blikkenslager som den første i Valdres på over 10 år.

Grønbekk begynte på Vg1 bygg og anlegg, før han tok tømrerlinje, og senere KEM-linjen. Det endte med jobb som rørlegger en periode. Nå er han glad for at det endte i nytt yrke.

– Jeg skulle ønske det var tilbud på utdanning som blikkenslager her i distriktet, slik at jeg ikke hadde måtte holde på så lenge før jeg kom i rett yrke, sier Grønbekk.

Han tok utdannelse som privatist og kunne etter 5 års erfaring endelig ta svennebrevet. Nå jobber han med alt mulig av oppgaver. Akkurat nå er det arbeid med snøfangere på en hall som står på planen.

Best på tak

Ronni Grønnbekk har nok å gjøre på jobben.

– Best trives jeg med å jobbe på tak. Her er det lite båndtekking, men ellers varierte oppgaver i hverdagen.

Grønbekk er sammen med kollegaene litt rundt omkring i distriktet og fra verkstedet på Heggenes blir prosjekter i hele Valdres.

Vinteren har vært fin med høy aktivitet for de 4 ansatte i bedriften. Høy etterspørsel etter blikkenslagerbedriftens tjenester gjør at det kan bli aktuelt å rekruttere flere.  Men siden det ikke er noen skole som utdanner blikkenslagere i regionen, blir det som regel eneste måten å lære opp nye ansatte selv, slik Grønbekk har vært gjennom.

Powered by Labrador CMS