Nyheter

Jarle Kristiansen gleder seg over færre restriksjoner og mer normale tilstander for byggebransjen fremover.
Jarle Kristiansen gleder seg over færre restriksjoner og mer normale tilstander for byggebransjen fremover.

– Vi må skjerpe oss på innleie

Både bedriftene som leier inn og bemanningsbransjen må skjerpe seg, ellers blir hele bransjen forbudt, mener blikkenslager Jarle Kristiansen.

Publisert

Frokostseminaret med Hire Bemanning AS fokuserte på viktigheten av at bedriftene bruker seriøse bemanningsbyråer, og at dersom reglene ikke følges, vil muligheten for bli borte.

– Det som er helt klart er at bemanningsbyråene og innleiefirmaene må skjerpe seg, for ellers så blir hele bransjen forbudt, sier Jarle Kristiansen til Blikkenslagere.no.

Han er daglig leder i Olaf Johansens Eftf AS, og sitter også som leder for VBL i Oslo og Akershus. Her har han et klart budskap til medlemmer i VBL.

– Det er viktig at VBL sine medlemmer følger reglene for innleie og bruker seriøse bemanningsbyråer som har de kriteriene som stilles. Det er mange bemanningsbyråer der ute som tilbyr arbeidskraft, men bruk de som er seriøse, er Kristiansen sitt klare budskap.

Krav om godkjenning

Jarle Kristiansen ble innkalt til frokostmøtet for å fortelle litt om hvilke behov mange blikkenslagerbedrifter har for innleie. Tilstede var også Petter Vellesen fra Oslo Bygningsarbeiderforening som snakket om hvordan de opplever situasjonen i byggebransjen etter at de nye reglene ble innført i fjor.

Advokat Tonje Thue Width fra NHO Service og Handel tok opp seriøsiteten for utleiefirmaer. Hun påpekte viktigheten av at utleiefirmaer registrert som revidert arbeidsgiver av NHO (RA-bedrift) og at de er registrert hos Arbeidstilsynet. Et annet lovpålagt krav er at det betales lønn mellom oppdrag.

NHO Service og Handel anbefaler derfor at de som leier inn bør stille krav til RA-godkjenning, fordi dette er den beste måten å sikre seriøsitet fra innleier sin side.

Lønner seg ikke

Mange parter jobber for at nye innleieregler skal følges, og at de som ikke gjør det skal få svi.

– Det kom klart fram på møtet at det ikke skal lønne seg å drive useriøst eller å bryte loven. Her har innleier et ansvar, påpeker Jarle Kristiansen.

Selv om BNL og andre har gått klart ut med budskap om hvordan de mener de nye innleie-reglene skal tolkes, er det signaler fra bransjen om at det fortsatt er mange som gir litt blaffen i reglene. Dette ble det advart imot under møtet, for det kan føre til at hele bransjen for innleie ikke lenger blir tillatt.

Her er de fire som snakket om innleie. Petter Vellesen (t.v.), Jarle Kristiansen, Tonje Thue Widt og Tom Teitrem.
Her er de fire som snakket om innleie. Petter Vellesen (t.v.), Jarle Kristiansen, Tonje Thue Widt og Tom Teitrem.
Powered by Labrador CMS