Nyheter

Fasader med aluminiumshingel er et av byens mest spesielle.

1500 ruter vekker oppsikt

Rutetekkingen med 1500 biter ble et spesielt oppdrag for blikkenslageren. Nå har folket bli en severdighet i byen.

Publisert
Da arkitekten ønsket seg en spesiell bolig i Tromsø, ble Pål Stian Hansen i Kvaløya Blikk AS kontaktet for ett år siden. Nå fremstår boligen som både spesiell og vekker litt oppsikt.
– Jeg skjønte fort at dette kunne være en spennende jobb for en kompetent kunde, sier Hansen til Blikkenslagere.no.
Rutetekking i ren hvit utførelse på både vegger og tak er en sjelden forespørsel.
– På vårparten i år var vi enige og startet opp i august med kledning av huset. Kunden hadde høyre krav, og det ble masse skisser og prøver underveis. Resultatet til slutt ble fint, og kunden var særdeles fornøyd, sier Hansen. Rutetekking rundt hjørner fulgte et mønster.

Oppsikt

Nå sier arkitekten at han har byens tøffeste hus og registrerer at folk kommer forbi utelukkende for å se på huset.
– Dette er en slik jobb man husker for fremtiden, påpeker Hansen.
Han holder til på Kvaløysletta og har drevet tradisjonelt blikkenslagerfirma med mesterbrev siden 2010. Målet er å levere gode løsninger for tak og fasade, og en slik drømmejobb gir ekstra inspirasjon.
Både fasader og tak på det spesielle huset ble bygd med Prefa aluminium shingel. Til sammen er det 350 kvadratmeter med rutetekking, med totalt 1500 biter.

Godt materiale

– Shingel-mønsteret følger rundt hjørner og opp på taket. Materialet var overraskende bra til å tåle både knekking og bearbeiding med håndverktøy, sier Hansen.
På hjørner, nede og rundt vinduer er det hakfalser. Takrenner laget blikkenslageren selv, og er i natur-eloksert 1,5 mm aluminium med syrefaste takrennekroker. Her er det lagt inn lufting under takrennene og i mønekammen.
– Jobben gjorde vi på to måneder, og dette er en type arbeid vi gjerne ønsker oss flere av fremover om kunden er modig nok til slike løsninger, sier Pål Stian Hansen.
Rutetekking både på tak og fasade får folk til å komme til huset for å se på det. Ruter preger hele huset til arkitekten i Tromsø. 1500 ruter følger rundt byggets fasader og tak.
Powered by Labrador CMS