Knirkefritt i alle ledd Spesiell fasade

– Dette har vært et ganske spesielt oppdrag med 3D-kassetter på veggene – i alt 2500 kvadratmeter, forteller prosjektleder Thorgrimur Jòn Gardarsson.

Fakta om prosjektet


Blikkenslager:
Ulstein AS

Tiltakshaver:
Bane Nor

Byggentreprenør:
Veidekke ASA

Arkitekt:
A-Lab

– Dette prosjektet er det første av flere på tomta, og på andre trinn, hvor blant annet politistasjonen i Kristiansand skal inngå, har vi allerede begynt å levere beslagsarbeider, forteller Thorgrimur Jòn Gardarsson. Han er prosjektleder hos Ulstein.
– Vi har vært med på prosjektering, levering og montering av alt av blikk og fasader på hele prosjektet. Det er en veldig spesiell fasade med 3D-kassetter i dimensjoner opptil 4 x 1,7 meter. Kassettene er produsert i aluminiumkomposittplater av typen Stacbond, som er prefabrikkert i Spania.
Leverandøren er Alumeco.


– Vi har hatt seks-syv mann i sving på det meste. Det er snakk om sammenstilling av kassetter på verksted og deretter montering på plassen. Vi begynte i mai og ble ferdige med fasadene i desember. Vi har i tillegg hatt en del av arbeidet inne i bygget. Det er et betydelig oppdrag med en kontraktsverdi på cirka 6,5 millioner kroner.

– Har det vært spesielle utfordringer underveis?
– Det har gått knirkefritt og veldig greit. Vi har hatt en dyktig gjeng i produksjon og på montering, i tillegg til flinke arkitekter og god prosjektering fra alle parter, forteller Thorgrimur Jòn Gardarsson. Ulstein AS holder til i Vennesla like ved Kristiansand og har oppdrag i store områder rundt Kristiansand, blant annet helt til Risør, men har også hatt prosjekter i Tromsø, på Campus Ås og på Drammen sykehus.

Powered by Labrador CMS