Ventilasjon til nybygg for Otto Olsen

Randem & Hübert har levert ventilasjonen i det nye bygget til Otto Olsen på Skedsmo.

Fakta om prosjektet


Ventilasjonsinstallatør:
Randem & Hübert AS

Tiltakshaver:
Otto Olsen Bygg AS

Totalentreprenør:
Hallgruppen AS

Arkitekt:
Arkitektene Astrup og Hellern AS

Ventilasjonsentreprenøren hadde også første byggetrinn for Otto Olsen Bygg AS som er byggherre. Nå har de også levert ventilasjon til byggetrinn to, et kombinert kontor- og lagerbygg på 7825 kvadratmeter.

TO ANLEGG

– Vi har levert to ventilasjonsanlegg. Kontordelen har fått et ventilasjonsanlegg med en kapasitet på 16 000m3/t. I lagerdelen er det installert et ventilasjonsanlegg med en kapasitet på 30 000 m3/t. Begge er fra Novema. Varmeanlegget er også utvidet og vi har tilknyttet ventilasjonsanlegg og automatikk i andre byggetrinn til det opprinnelige SD-anlegget i første byggetrinn, sier prosjektleder hos Randem & Hübert, Per Tore Olsen.

FINT PROSJEKT

For Randem & Hübert har prosjektet vært en standard leveranse, men et prosjekt som passer ventilasjonsentreprenøren godt.

– Det er slike bygg vi liker med god plass til å legge ventilasjonskanaler. Dette har vært et fint prosjekt for oss, sier Olsen. Prosjektet har hatt god fremdrift og ikke hatt forsinkelser på grunn av leveringsproblemer. I dette prosjektet ble ventilasjonsaggregatene bestilt opp i god tid før fysisk oppstart slik at de stod klare for inntransport til akkurat riktig tidspunkt før vegger ble lukket.

– Det har gått helt fint her, men vi ser tendenser til at leveringstidene på komponenter øker. I det samme bildet sliter vi også med prisstigninger. Prisen er gjerne avtalt for lenge siden og prisutviklingen gjør at vi må være mer effektive og ta gode og smarte valg i prosjektene, sier Per Tore Olsen.

Powered by Labrador CMS