Aktuelt

Kenneth Helliesen fikk rett i veddemålet, og dermed måtte hestehalen til Egil Pettersen klippes.

Berget budsjettet, men hestehalen røk

Sjefen trodde det ble et dårlig år og veddet hestehalen på at det ikke ble overskudd i 2019. Han tok feil og kollegene fant fram saksa.

Publisert

Etter flere år med litt pluss, så daglig leder i Brdr. Pettersen AS, Egil Pettersen for seg fjorårets resultat med gru. Mange kostnader etter endringer i driften gjorde at han veddet sitt kjennemerke gjennom mange år, hestehalen, på at bedriften ikke klarte å komme i pluss. Frykten var et solid minus.

– Vi økte omsetningen fra 40 til 54 millioner kroner, og mot alle odds endte vi med et lite pluss. Da måtte jeg holde ord og ta hestehalen, sier Pettersen.

Han var påståelig om at de kom til å gå på en økonomisk smell etter flere omstillinger som gikk ut over overskuddet.

Men torsdag måtte Egil Pettersen betale for sin skråsikre spådom som gikk feil. Med leder for Sandnes-avdelingen, Kenneth Helliesen i spissen ble det klipping av hestehalen som har vært hans kjennemerke så lenge folk kan huske.

– Nå får vi se om den vokser ut igjen på sikt, men å ta hestehalen var jo verdt det når vi likevel landet 2019 med pluss, sier Egil Pettersen.

Utfordrende fremover

Bedriften han har ledet i mange år med hovedkontor i Egersund har vært gjennom utfordrende år, og ser for seg at også tiden fremover blir utfordrende etter Covid 19.

I 2016 kom oljesmellen til Rogaland. Det førte til problemer for mange blikkenslagerbedrifter, og først nå begynner markedet i nærme seg normalen igjen.

– Vi gjorde endringer fra å være en underleverandør for andre til å ansette våre egne ingeniører. Nå kan vi ta hele tak med taktekking og blikkenslagerarbeidet, og prosjektere ventilasjonsanlegg selv. Endringen gjorde at måtte investere både i folk og fikk andre kostnader som tar tid å få igjen. Derfor trodde jeg vi ville få en økonomisk smell, sier Pettersen.

Han tror den store veksten, ikke minst utvendig, reddet overskuddet. Ved nyttår tok de et nytt valg ved å kutte ut ventilasjon og bare satse på utvendig arbeider. Her har det spesielt vært mye å gjøre i Sandnes-avdelingen, som kan feire 20-årsjubileum i år.

Tøffere på ventilasjon

– Det er tøffere å tjene penger på ventilasjon enn på tak, samtidig som det er krevende å satse på to områder, sier Pettersen.

Så langt har det gått bra i år, og det forventes lignende omsetning som i fjor. Men utsiktene fremover er ikke lystig med en oljenæring som er i ferd med å få en ny smell.

– Rogaland blir blodig fremover og det ser ikke lystig ut. Byggenæringen er overdimensjonert forhold til nedgangen i oljenæringen. Men for oss som satser på tekking og blikkenslagerarbeider i en fin kombinasjon tror jeg det skal gå bra. Det gjelder å ha fullt fokus på det du skal gjøre og hele tiden bli bedre, sier Egil Pettersen.

Han peker på at det er viktig å innse at taktekking er et eget fag med isolering, brannsikkerhet og andre forhold som gjør det viktig med egen kompetanse.

Powered by Labrador CMS