Flerbrukshall med sandwich-elementer

En ny flerbrukshall er reist i Hallingmo i Gol kommune. Den er bygd med selvbærende takplater og sandwich-elementer av blikkenslageren.

Fakta om prosjektet


Blikkenslager:
Blikkhuset Hallingdal AS

Ventilasjonsinstallatør:
Hamstad AS Avd Indre Østland

Tiltakshaver:
Gol kommune

Totalentreprenør:
Veidekke Entreprenør AS

Arkitekt:
Roar Jørgensen AS

Veidekke Entreprenør AS har vært totalentreprenør. De fremhever byggets bæresystem i betong og stål, samt fasader i sandwich- elementer og reisverk med royalimpregnert kledning.
Jobben med både ventilasjon og tak pluss fasade ble gitt til Blikkhuset Hallingdal AS.
– At vi tar på oss slike oppdrag med sandwich-elementer medfører også arbeid med beslag og lignende som vi ellers kanskje ikke ville fått, sier daglig leder Ivar Lunde Eldstad som er daglig leder.

Kurant jobb

Med selvbærende takplater på 2500 kvm. og 2400 kvm. sandwich-elementer fra Arcelor metall ble det en kontraktssum på 2,9 millioner kroner.
– Selv om det alltid er litt tilpasninger og vi må finne løsninger, har det vært en kurant jobb å gjøre ellers, sier Eldstad.
Det er også Blikkhuset Hallingdal som har stått for montasjen av ventilasjonen, mens Hamstad AS har stått for prosjekteringen.

Flere aggregat

Her er det flere aggregat i hallen som gir balansert ventilasjon med gjenvinning. Kontraktssummen på i underkant av 1,5 millioner kroner. Monteringen har gått greit for seg uten de store utfordringene utover det som er vanlig for en slik jobb. Kontraktssummen er på 70 millioner kroner og totalt areal på hallen er 4200 kvadratmeter. Den ene delen er hovedhallen som er tilrettelagt for utøvelse av ballidretter som håndball, volleyball, basketball, badminton, innebandy og klatring. Videre består bygget av en basistreningshall, ytterligere to treningsrom, samt sosiale rom, garderobeanlegg, lagre og tekniske rom. Hallen er klargjort for en eventuell senere utvidelse.

Powered by Labrador CMS