Beslag, takrenner og båndtekking

Vbblikk AS i Ålesund har hatt en betydelig jobb på Rørstadmarka skule i nabokommunen Sula.

Fakta om prosjektet


Blikkenslager:
Vbblikk AS

Ventilasjon:
Nordvest Miljø AS

Tiltakshaver:
Sula kommune

Totalentreprenør:
HENT AS


Rørstadmarka skule består av nybygg av barneskole og flerbrukshall. Kostnadsrammen for prosjektet er 250 millioner kroner. Vbblikk har stått for beslag rundt alle vinduer, gesimser og langs grunnmur. De har også hatt noe båndtekking av fasade, samt båndtekking av taket ved siden av inngangspartiet. Innvendig har de også produsert og levert et betydelig antall overgangsbeslag. De fleste beslag er i våtlakkert aluminium i RAL 7021 (mørk grå). Båndtekkingen er utført i blank sink i coilkvalitet fra VMZINC. Vbblikk har også levert takrenner og nedløp. Det er levert Grøvik nedløp på det meste av bygget, mens det i tilknytning til det båndtekkede sinktaket er levert takrenner og nedløp i blank sink. For blikkenslageren i Ålesund har Rørstadmarka skule vært en stor jobb med en kontraktsverdi på rundt 1,5 millioner kroner.

– Dette har vært en fin jobb for oss. Prosjektet har vært en kombinasjon av en beslagsjobb og en båndtekkingsjobb. Båndtekkingen ved inngangspartiet er på cirka 160 kvadratmeter. Takets utforming med mange kanter og vinkler gjorde at vi fikk brynt oss litt ekstra. Arbeidsgjengen vår har gjort en kjempejobb på prosjektet, sier driftsleder i Vbblikk, Kim Aamås, som forteller om travle tider for blikkenslageren på Sunnmøre:

– Det er helt vanvittig. Samtidig med jobben på Rørstadmarka skule har vi holdt på med båndtekking med sink på Devoldfabrikken. Her har vi båndtekket 500 kvadratmeter med tak og gesimser samt alle beslag. Sammen med mange andre prosjekter har det gitt oss travle tider. Det gir et oss godt år, men vi skulle gjerne vært flere blikkenslagere. Dessverre er det vanskelig å finne dem i Ålesund, sier Aamås.

Powered by Labrador CMS