Norges største i massivtre med sink

Romsdal videregående skole i Molde er bygd i massivtre som skal være landets største, og med stor andel sink.

Fakta om prosjektet

Blikkenslager:
Fagblikk AS

Ventilasjonsinstallatør:
GK Inneklima AS

Tiltakshaver:
Møre og Romsdal Fylkeskommune

Arkitekt:
Hus Arkitekter AS

Totalentreprenør:
Betonmast Røsand ASBetonmast Røsand AS har hatt hovedarbeidet med byggeprosjektet som har vært et prestisjeprosjekt for å vise at det er mulig å utnytte skogen. Tømmer er
imidlertid hentet fra Østerrike siden Norge ikke har kapasitet til å levere slikt tømmer ennå. Bygget med mye tre, får low-tech/naturlig ventilasjon og svært lavt energiforbruk.
Det er GK Inneklima som har levert ventilasjonsanlegget. Jobben med utvendig blikk er gjort av Fagblikk AS. Jobben startet for vel ett år siden og ble ferdig nylig.

Mye sink

– Vi har brukt ca.1000 kvadratmeter med VM zink+ med en kontraktssum på rundt kr. 850 000, sier daglig leder i Fagblikk, Kay-Roger R-Steiro. Platene med sink er levert med lakkert bakside for at materialet ikke skal komme i direkte kontakt med underliggende impregnert treverk. Arbeidet som er gjort har bestått i parapetbeslag med hengeskiver og innfestingsbeslag, samt generelt beslagsarbeid på tak og fasade.

Tilpasning

– Her har det vært mye tilpasnings- og omrammingsarbeid rundt dører og porter, samt at vi har levert og montert innvendige beslag til vindu, dører og listeprofiler. Vi har montert nedløpsrør og takrenner i blank sink som ble loddet ute på byggeplass, forteller Steiro.
Som en tilleggsordre fikk de jobben med veggkledning av inngangspartiet der de har benyttet ca. 65m2 av lakkert 2,0 mm massiv aluminium RAL 2011.

–Vi har hatt Erwin Nielsen fra VM Zink Norge på besøk for befaring og teknisk support, og sammen har vi funnet gode løsninger, forteller Steiro.

Powered by Labrador CMS