Nytt kontorbygg i Brønnøysund

Brønnøysundregistrene har fått et nytt kontorbygg på 15 000 m2, hvor mye er bygd med elementer med gesimsbeslag fra blikkenslageren

Fakta om prosjektet


Blikkenslagerarbeid:
Blikkenslager Olaf Hansen AS

Totalteknisk entreprise:
DNF AS

Oppdragsgiver:
Søren Nielsen AS

Totalentreprenør:
Veidekke AS

Arkitekt:
Ratio Arkitekter AS
Gammel bygningsmasse er revet og ny er reist ved hurtigrutekaia i Brønnøysund og preger bybildet som et miljøsertifisert kontorbygg.

Veidekke har hatt totalentreprise for byggeprosjektet verdt 500 millioner kroner, og de engasjerte Blikkenslager Olaf Hansen AS som underleverandør for montering av gesimsbeslag rundt på bygget.

Prosjektleder Morten Mittet kan fortelle om et bygg med mange elementer som er satt sammen. Vindusbeslag kom ferdig sammen med elementene som ble heist på plass. Dermed har det stort sett vært arbeid med gesimsbeslag som blikkenslageren har montert.

Fallsikring

De ble produsert på verkstedet i Trondheim og sendt til byggeplassen hvor det ble montering en uke i slengen i fire omganger. Uten stillas ble all gesims montert med fallsikringsutstyr der godkjente innfestingspunkter ble etablert på strategiske plasser på de ulike takene. Gesimsbeslagene er utført i lakkert aluminium i henholdsvis RAL 9006 og RAL 7021. Til sammen er det rundt 500 meter med slike gesimsbeslag som er montert på bygget med skjult innfesting.

Byutvikling

DNF AS har hatt en totalteknisk entreprise for byggeprosjektet verdt 100 millioner kroner, som også innebærer ventilasjon for bygget.
Byggeprosjektet har hatt fokus på høy kvalitet og strenge miljøkrav, og det har vært brukt solide og varige materialer. Bygget har også status som Breeam Very Good.

Powered by Labrador CMS