Kontorbygg med kompositt-fasade

Med fasader kledd i aluminium kompositt-plater har Egersund Forum blitt et signalbygg.

Fakta om prosjektet


Blikkenslager:
Lie Blikk AS

Ventilasjon:
Urd Klima AS

Hovedentreprenør:
Veidekke AS

Arkitekt:
Brandsberg-Dahls Arkitekter AS


15 leietakere har i sommer flyttet inn i det nye kontorbygget i Egersund. Bygget er på 8000 kvadratmeter fordelt på en åtte etasjers høyblokk og to tilliggende lavblokker i to etasjer. Veidekke AS har vært hovedentreprenør på prosjektet, med Lie Blikk AS som underleverandør. Astrup og Alumeco har levert materialer til fasadene. Lie Blikk har produsert og montert aluminium kompositt-plater på utlektet 2 mm aluminiumsprofiler på til sammen 2600 m2. De har også montert sammenhengende 1080 meter aluminium vindusbeslag og 380 meter aluminium gesimsbeslag på bygget. Hele fasaden er montert med skjult innfesting. De har også levert og montert glassrekkverk på terrasse og 714 meter 3 mm wire til klatreplanter på fasaden til parkeringshuset.

Innvendige beslag

I tillegg til kontrakten har Lie Blikk levert nødvendige beslag innvendig til både heis, kjøkken, toaletter og terskler. Lie Blikk har hatt veldig godt samarbeid med Veidekke under hele byggeprosessen. De er stolte av at fasaden har blitt lagt merke til, og at den har blitt et signalbygg i Egersund.

Ventilasjon

Urd Klima AS har levert både ventilasjonsanlegg, SD-anlegg og varme- og kjøleanlegg til prosjektet, i en kontrakt på 14,5 millioner kroner. Den totale luftmengden i ventilasjonsanlegget er på 90 000 kubikk. 4 aggregater fra Covent forsyner ulike deler av bygget. To betjener høyblokka og de to andre går til andre deler av bygget. Alt er behovsstyrt med omstyring til hvert enkelt rom. Arbeidet har gått veldig bra med god styring underveis.

Powered by Labrador CMS