Nesten 200 kvadratmeter med fasade av kassetter er satt opp av Vibemyr Blikkenslagerverksted.

Norges største bedriftsidrettshall

Forus Bedriftsidrettsarena på Forus ved Sandnes er Norges største anlegg for bedriftsidrett.

Fakta om prosjektet


Blikkenslager:
Vibemyr Blikkenslagerverksted AS

Ventilasjonsinstallatør:
Energi & Miljø AS

Tiltakshaver:
Rogaland Bedriftsidrettskrets

Totalentreprenør:
Backe Bygg AS

Byggentreprenør:
Jærmester AS

Arkitekt:
Backe Idrettsbygg AS og Arkitektkontoret Vest AS


Fire år tok det å utvikle planene til ferdig bygg som nå står klar til bruk. Her er det trippel flerbrukshall, et stort folkehelsesenter på 2000 m2, squashbaner, sosiale rom, møterom, kontorer og en skytehall med 20 pistolbaner. Her vil det yre av aktivitet på anlegget som har kostet 126 millioner kroner. Totalt er det 8500 m2 som Rogaland bedriftsidrettskrets har fått bygd.

4 aggregat

Energi & Miljø AS har hatt arbeidet med ventilasjonsanlegget på bygget, som er delt opp i fire aggregater med total kapasitet på rundt 90 500 m3/h. I idrettshallen er det to aggregater med total luftmengde på 40 000 m3/h hvor anlegget er delt i tre soner som kan
styres separat.
I treningssenteret er det ett aggregat med kjøling og kapasitet på 40 000 m3/h. Anlegget er VAV-anlegg for behovsstyrt ventilasjon i treningsarealene. I fellesarealer er det ett aggregat med kjøling og kapasitet på 10 500 m3/h.

Kassetter

Vibemyr Blikkenslagerverksted AS har hatt jobben med ulike beslag og nærmere 200 kvadratmeter med fasade på bygget. Her har jobbet bestått i blant annet å lage kassetter til fasadekledning som er produsert på verkstedet.
– Dette er en jobb vi har spesialisert oss på. Det har gått veldig greit å utføre dette sammen med ulike typer beslagsarbeid ellers på bygget, sier Reyner Pedersen hos Vibemyr Blikkenslagerverksted.
Beslag har bestått av gesimser og lignende rundt bygget. Til sammen har 2-3 ansatte holdt på i et par måneder med jobben.

Powered by Labrador CMS