Omsorgsleiligheter i Nissedal

Kilen Smie & Blikkenslagerverkstad har nylig sluttført arbeidene på nye omsorgsleiligheter i Nissedal.

Fakta om prosjektet


Tiltakshaver:
Nissedal kommune

Blikkenslager:
Kilen Smie & Blikkenslagerverksted AS

Ventilasjon:
G Consult Vidar Gunnulfsen

Totalentreprenør:
Totalentreprenør Viking Bygg AS


Her har Kilen Smie & Blikkenslagerverkstad lagt Kami Terraplegel på taket, montert Grøvik renner og nedløp, produsert og montert beslag rundt dører og vinduer og kledd inn en stor brannskillevegg mellom nytt og gammelt bygg. Denne er kledd med svarte HPS-plater. I tillegg har de lagt membran på en del mindre tak mellom hver leilighet, samt levert takhatter.

– For oss har dette vært en standard, men fin jobb, sier daglig leder i Kilen Smie & Blikkenslagerverkstad, Stian Sollid om jobben i nabokommunen.

Kilen Smie & Blikkenslagerverkstad er lokalisert i Kviteseid og har de fleste av sine prosjekter i øvre Telemark. Her utfører de tak- og membrantekking, blikkenslagerarbeid og litt båndtekking. I tillegg har de, som navnet også tilsier, en egen smie der de utfører en del spesialproduksjon. Med stor aktivitet utendørs, så prøver de, så sant det er mulig, å styre smiearbeid til vinterhalvåret.

– Vi har ikke merket noe særlig til pandemien rent driftsmessig her hos oss. Vi har hatt det travlere enn noen gang og vi jobber på høygir med å levere i takt med etterspørselen, sier Sollid.

Kilen Smie & Blikkenslagerverkstad er en bedrift med stolte tradisjoner. Selv overtok Stian Sollid bedriften fra sin bestefar som igjen tok over etter sin far. Stians oldefar startet bedriften i 1908 og den er fortsatt i levende live. Neste generasjon er allerede i gang med å utdanne seg i håndverksfag, så det er slett ikke umulig at en ny generasjon vil føre familiebedriften videre.

Powered by Labrador CMS