Riving og nybygg på skole

Granly skole har fått revet det gamle bygget og nytt er kommet opp for 230 millioner kroner med omfattende ventilasjon og aluminiumsfasade.

Fakta om prosjektet


Blikkenslager:
Totaltak AS

Ventilasjonsinstallatør:
GK Inneklima AS

Tiltakshaver:
Horten kommune

Totalentreprenør:
Hent AS

Arkitekt:
Ola Roald AS

Byggentreprenør:

Efc Norge ASHorten kommune har vært tiltakshaver i dette prosjektet som er på tre etasjer over 9300 kvadratmeter. Arbeidet har vært utført som totalentreprise med Hent AS som entreprenør. De har satt ut ulike fagarbeider til underentreprenører. Her har Totaltak AS vært blikkenslager og hatt en stor jobb med fasadetekking som det største arbeidet, i tillegg til andre mindre jobber.

Skivetekking

– Her har det vært skivetekking med lakkert aluminium på fasaden av bygget. Dette har vært en stor jobb for oss, selv om det har vært kurant arbeid uten spesielle løsninger utover det vanlige, sier daglig leder Knut Lindhjem hos Totaltak.
De har også hatt arbeid med takrenner, stålbenkbeslag, snøfangere og luftekasser for møner.

GK med ventilasjon

Ventilasjonsjobben på skolen er utført av GK Inneklima. De har prosjektert et anlegg på 80 000 m3/h, fordelt på seks aggregater.
Et aggregat er for kjøkkenet med kryssveksling, og det er et eget aggregat for garderobene.
Anlegget som har balansert ventilasjon har fått rustfrie inntakskammer og varmekabler innlagt i inntaksristene.
– Med ny skole har det vært god takhøyde og få problemer forhold til plassen å prosjektere og montere anlegget, sier prosjektleder Torkild Bredesen hos GK Inneklima.
De har satt bort monteringsjobben til blikkenslager Ventech som har satt opp kanaler og aggregat.

Service

GK Inneklima har jobbet med innregulering og har også tegnet fem års serviceavtale på anlegget.
– Et slikt anlegg med varierte behov fra rom til rom har mye automatikk og styring. Dette krever god oppfølging, og da er serviceavtale veldig nyttig, sier Bredesen.

Powered by Labrador CMS