Kontorbygg med aluminiumsfasade

Et nytt bygg er reist i Fredrikstad og NAV har allerede flyttet inn i bygget Helse II. Her er det store fasader med aluminiumskassetter montert av blikkenslageren.

Fakta om prosjektet


Leverandør for metallfader:
Petal AS

Blikkenslager:
ArealBygg AS

Ventilasjon:
GK Inneklima AS

Totalentreprenør:
Backe Østfold AS

Arkitekt:
Griff Arkitektur AS


Inkludert kjeller er bygget på totalt 10 050 kvadratmeter. Kontorbygget er i tradisjonell betong med tømrede yttervegger. Totalsummen for totalentreprenør Backe Østfold AS er på 87 millioner kroner. Arealbygg AS har hatt jobben med utvendig blikkenslagerarbeid. De har montert utvendige fasadekassetter i eloksert aluminium i tre farger levert av Petal AS.

Kassetter

Totalt ble det montert over 1500 kvadratmeter med fasadekassetter. I tillegg til fasadene har det vært flere hundre meter med vindu- og dørbeslag, samt gesimser. Totalt er oppdraget på 3,5 millioner kroner for blikkenslageren.
Både beslag og kassetter er produsert hos Petal AS og det er valgt eloksert utførelse for å få en sterkere overflate som varer lenger.

Kassettene har fått innlimt bakplate (backing) for å gjøre kassettene stivere.
Petal leverer både kassetter og ulike beslag til hele landet. De har også noe eksport til Danmark.

Ventilasjon

GK Inneklima AS har levert og montert fem ventilasjons-aggregater for balansert ventilasjon. Total er det ca 85 000m³/h med luft.
Aggregatene er levert uten automatikk fra henholdsvis Systemair og Covent.
I de øverste etasjene i bygget er det installasjonsgulv (levert av GBT), som distribuerer luft under gulvet i etasjene. SRO har levert automatikk og SD-anlegget på bygget.

Powered by Labrador CMS