Allsidig bygg med skrå vinkler

Rs Tunet er reist med mange skrå vinkler i Horten. Her blir det konferansesenter, høyskole, restaurant og parkanlegg med fokus på sjøsikkerhet.

Fakta om prosjektet


Blikkenslager:
Knut Søby AS

Ventilasjonsinstallatør:
Bryn Byggklima AS

Tiltakshaver:
Rs Tunet AS

Arkitekt:
Ysadesign AS

Totalentreprenør:
Betonmast Buskerud-Vestfold AS

Byggentreprenør:
Cm Entreprenør AS

Arbeidet er utført som totalentreprise fra Betonmast Buskerud-Vestfold mens blikkenslager Knut Søby AS har hatt arbeid med blikk inne og ute.
– Foruten at det er mange skrå vegger, er utvendig blikkenslagerarbeid en ganske kurant jobb, sier Geir Sørdalen hos blikkenslager Knut Søby.
Jobben totalt for dem er på rundt 350 000 kroner og har vært vanlige beslag på gesims og rundt vinduer. Her er det brukt både ubehandlet aluminium og lakkert aluminium på bygget.

Toalett-vegger

Men på flere av toalettene har blikkenslageren hatt en litt mer uvant jobb på bygget.
– Vi har montert 1,5 mm lakkert aluminium i blå farge som dekker noen vegger i toalettene fra gulv til tak. Selv om jobben var forholdsvis enkel, er det ikke ofte vi gjør slike jobber innvendig, sier Sørdalen.
Betonmast har stått for totalentreprisen med en totalsum på 110 millioner kroner.
Rs Tunet er et samarbeid mellom Redningsselskapet med 70% eierandel og Horten Industripark (HIP) med 30%.

Øvelser

Utenfor bygget er det laget en egen kanal hvor båter kan kjøre inn. Her blir det trening på redning og øvelser som kan utføres. Dette blir Europas ledende kurs- og kompetansesenter innen sjøsikkerhet, redning og beredskap.
Rs Tunet blir et faglig og sosialt samlingssted for frivillige og ansatte i Redningsselskapet hvor det kan utdannes redningsmenn- og kvinner i fremtiden, men skal også kunne brukes av andre.
Bryn Byggklima har vært ansvarlig for ventilasjonen på bygget.

Powered by Labrador CMS