Katedralskole i Bergen

Med godt samarbeid mellom blikkenslager, entreprenør og arkitekt ble det en spenstig fasade på nye Bergen Katedralskole.

Fakta om prosjektet


Blikkenslager:
Sigurd Opheim AS

Leverandør av kobber:
Alumeco AS

Ventilasjon:
Hamstad AS

Byggherre:
Hordaland fylkeskommune

Arkitekt:
hlm arkitektur AS

Entreprenør:
OBAS AS

En del av den gamle bygningsmassen på skolen er bygd om og det bygget et tilbygg. Hovedentreprenør har vært Obas AS og Sigurd Opheim AS har hatt jobben som blikkenslager. Her har de hatt godt samarbeid med hovedentreprenør og arkitekt hlm arkitektur om løsninger.
Sigurd Opheim stod for produksjon av bæresystem i rustfritt stål som ble lakkert etter bearbeidelse og 2 mm kobberfasade som ble stanset og produsert på verkstedet.

Godt samarbeid

Fasadeplatene ble stanset og bearbeidet fra Sigurd Opheim AS sitt verksted, kobberplatene i 2 mm tykkelse ble levert av Alumeco.
Kobberfasaden blir også brukt som en form for solavskjerming på bygget.
– Dette har vært en spennende og utfordrende jobb for oss i Sigurd Opheim. Det har vært et godt samarbeid med de involverte parter, og resultatet ble en flott og spennende fasade i bybildet, sier daglig leder Morten Håkonsen.

Verneverdig

I det gamle ombygde lokalet har det vært utfordringer med å komme til med alle tekniske installasjoner. Det har ikke minst Hamstad AS erfart med ventilasjon som har hatt utfordringer med kanalnettet.
De har levert 4 Gold-anlegg fra Swegon og 1 anlegg fra Flexit med total kapasitet på 54 000 kubikk og balansert ventilasjon.
Det gamle bygget er verneverdig og det har gjort at arbeidet har hatt utfordringer, men som har blitt løst på en god måte.

Powered by Labrador CMS