Ny kirke på Sola

Nye Sola kirke står ferdig i tre og betong - og med god ventilasjon.

Fakta om prosjektet


Ventilasjon:
Brødrene Lie AS

Tiltakshaver:
Sola kommune

Totalentreprenør:
SV Betong AS

Arkitekt:
Brandsberg-Dahls arkitekter AS/ JAJA Architects APS90 millioner kroner koster den nye kirka, som var omstridt f.r arbeidet ble satt i gang. Brødrene Lie AS har hatt ansvaret for ventilasjonen i prosjektet, og de har produsert blant annet to kjøkkenhetter for storkjøkken med luftmengder på 1500 og 2000 m3/h, hvor den største hetten er med lysarmaturer og syklonfilter.

I selve kirkerommet og i fellesarealene er det 14 000 m3/h med aggregatet Flakt grupp EQ Prime levert av Ventistål.

Aggregatet er kapasitetsmessig dimensjonert for samtidig ventilasjon av kirkerom/torg og 20 prosent av fellesarealene med nominell luftmengde. Personbelastningen er definert til 250 personer.

Automatikk

Aggregatet leveres med integrert automatikk for kommunikasjon med SD-anlegg fra Energimesteren AS. Vekselvis ventilasjon av kirkerom og fellesareal styres av elektriske sonespjeld. Administrasjonsfløyen har aggregatet Geniox, som er levert av Systemair og har en luftmengde på 3 000 m3/h. Det er tilluft på hvert kontor med sentralavtrekk i gangarealer og overstrømning via terskelfrie dører eller integrert i systemvegger. Lindab har vært leverandør på ventilasjonsdelen, mens Brødrene Pettersen har levert rektangulære kanaler.

Tidkrevende

For å få symmetri i spilene i himlingen måtte ventilene monteres i forhold til spilenes fremdrift, noe som var tidkrevende arbeid. I kirkesalen er det montert rektangulært påstikk på sirkulær hovedkanal. Kontraktsstørrelsen er på 1,4 millioner kroner og det har vært godt samarbeid i alle ledd.

Powered by Labrador CMS